פלאפל פטריותחנוכה אומנם הפך לזיכרון רחוק, אבל איכשהו עדיין כשמדברים איתנו על טיגון נעשה לנו רע בכל הגוף. אז את הפלאפל המטריף הזה רק אופים, ונכון, הוא דורש קצת סבלנות, אבל התוצאה לגמרי שווה את זה. מניסיוןנועם בסון|mako אוכל| פורסם24/12/1708:59 ![]() צילום: רועי מדלי, לאפה מדיה |
המצרכים (13 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. 2מאדים את הבצל תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד שהוא מאבד את רוב הנפח שלו, מתקרמל ומשנה את צבעו לחום בהיר (לא להתייאש. השלב הזה לוקח זמן). 3מוסיפים את הפטריות ומערבבים מדי פעם עד שמי הפטריות מתאדים, המסה מאבדת מנפחה ונוצרת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל. 4מוודאים שכל המים התאדו והתערובת יבשה, מוציאים מהסיר ומעבירים לקערה להתקררות. 5מוסיפים לתערובת הקרה את העירית והפרמזן, מערבבים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות (לפחות שלוש שעות, אפשר אפילו לילה). 6יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג. 7מקמחים כל כדור, עוטפים בביצה ומצפים בפירורי לחם (ממש כמו שניצל). בין לבין חשוב לנער קלות את הכדור על מנת שלא ייווצרו שכבות עבות של ציפוי. 8מכניסים למקרר להתייצבות נוספת של שעה. 9מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את פלאפל הפטריות כ-25-30 דקות, עד שהכדורים מזהיבים. * מומלץ להגיש עם יוגורט איכותי. >> נועם בסון הוא שף פרטי שמארח בביתו או בביתכם קבוצות של החל מ-10 אנשים. עוד ממבחר המנות שלו תוכלו לראות ממשממש כאן https://www.instagram.com/noam_basson/ ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |