לחמניות בשרשילוב מקורי של לחמניות רכות ומושלמות, עם מילוי טעים של בשר טחון, כרשה ועגבניות מיובשותמאיה דרין|מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox| פורסם10/08/1208:51 ![]() צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox |
המצרכים (20 מנות):
למילוי
לזיגוג וקישוט
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים במים. מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית. לשים עד לקבלת בצק רך. מכסים במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים במשך 40 דקות. 2מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומזהיבים בו את הכרשה. מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון ומבשלים במשך כ־7 דקות עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מסירים מעל האש ומצננים מעט. 3מוסיפים את ממרח העגבניות, עגבניות השרי, הביצה והאורגנו. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב. 4מחלקים את הבצק ל־20 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מרדדים כל אחד מהם בעזרת מערוך לעיגול בקוטר כ־6 ס"מ. 5בעזרת כפית מניחים מן המילוי במרכזו של כל עיגול. מרימים את קצות הבצק וסוגרים בצביטה מעל למילוי ליצירת מין שקית. הופכים את הכדור שנוצר כך שהפתח כלפי מטה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות במשך כחצי שעה. 6מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מקשטים בצנוברים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ־15 דקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fבשר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A9%D7%A8לחמניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAממולאים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9Dבשר טחון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A9%D7%A8+%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9Fמנה ראשונה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A0%D7%94+%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |