פרעצל משפחתי ענקעזבו אתכם מפרעצלים ביתיים שמכינים אחד אחד, ובואו לגלות איך פרעצל אחד ענק יכול להשביע ועל הדרך לשמח בטירוף את כל המשפחה. בונוס: בגרסה המוגדלת מקצרים תהליכים ומדלגים על שלב הבישול במים רותחיםענבל לביא|mako אוכל| פורסם02/11/1707:22 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
להברשה:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר דמררה ומלח. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. 2מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה גדולה ומכסים במגבת נקייה (או בניילון נצמד רופף). מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח. 3מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו על משטח עבודה מקומח קלות ל-8 חלקים שווים. מכסים במגבת נקייה ומניחים לו לנוח עוד רבע שעה. 4מגלגלים כל חתיכת בצק על משטח העבודה לרצועה ארוכה ודקה בעובי כ-2 ס"מ. 5מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים שתי רצועות בצק בצורת עיגול גדול (זאת תהיה המסגרת של המאפה). צובטים יחד את הקצוות לחיבור. 6מעצבים את יתר הרצועות לצורות של בייגלה: חוצים כל רצועת בצק לאורכה, ומפתלים את שני החלקים שלה יחד לקבלת צורת ביסלי (אם הבצק מתעייף ומקשה על העיצוב, מכסים אותו במגבת נקייה ומניחים לו לנוח מעט). >> אהבתם? עוד המון הפתעות מחכות לכם בבלוג של ענבל -פיית העוגיות https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/ 7סוגרים את הרצועות לצורת בייגלה: משחילים את רצועות הביסלי שהתקבלו אחת בתוך השנייה, כמו בסמל האולימפיאדה. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים כ-20 דקות. 8מחממים תנור ל-220 מעלות. 9מערבבים היטב את הסודה לשתייה במים הרותחים, ומברישים את הבצק. מברישים אותו גם בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר ושומשום. אופים כ-20 דקות להשחמה, מצננים וזוללים (המאפה במיטבו ביום ההכנה). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |