https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קוגל

מאפה האטריות הפולני משתדרג עם צימוקים, פקאנים וקינמון למתיקות מעודנת

|mako| פורסם11:53
קוגל פרוס (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • חבילת אטריות (250 גרם) ברוחב בינוני

  • חצי חבילת מרגרינה (100 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים טרופות
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם פקאנים קצוצים
  • 1 כפית קינמון
  • חצי כפית פלפל שחור טחון

כלים

  • סיר גדול להרתחה

  • סיר קטן להמסה
  • מסננת גדולה
  • קערה גדולה
  • כוס לטריפת הביצים
  • מזלג/מטרפה ידנית
  • תבנית מלבנית גדולה/פיירקס/שתי תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1ממלאים סיר גדול במים, ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

2מכניסים את האטריות לסיר ומבשלים עד שהן כמעט רכות (הערכת זמן: 12 דקות). מוציאים ושוטפים במי ברז.

3מסננים, ומעבירים את האטריות לקערה.

4מכינים את הקרמל: ממיסים בסיר קטן 50 גרם מרגרינה (חצי מהכמות הכוללת). מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס ומשחים.

5יוצקים את הקרמל הנוזלי על האטריות ובוחשים היטב עד שהוא נספג טוב טוב. בשלב הזה, האטריות אמורות להזהיב.

6מצננים קלות את התערובת (משהו כמו 15 דקות).

7מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב. מוסיפים צימוקים ואגוזי פקאן ובוחשים שוב. מוסיפים קינמון, ובוחשים.

8מורחים את התבנית בשכבה נדיבה של מרגרינה, ומעבירים את התערובת. מפזרים את הפלפל השחור.

9חותכים לקוביות קטנות את המרגרינה שנשארה (50 גרם) ומפזרים מלמעלה.

10מושחים נייר אלומיניום במעט שמן (כדי שלא יידבק לקוגל), ומכסים. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כשעה.

* הערה: המהדרין אופים בחום נמוך (כמו חמין, משהו כמו 100 מעלות) במשך כל הלילה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il