https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קיש מנגולד ותפוחי אדמה ללא גלוטן

הקיש שלימד אותנו שלא תמיד חייבים בצק, ושבמקום שבו אין קמח (וגלוטן!) לגמרי מגניב שיהיו תפוחי אדמה. בקיצור, אנחנו חושבים שעלינו פה על משהו, ואתם יותר ממוזמנים לקפוץ על העגלה

|mako אוכל| פורסם07:13
קיש מנגולד ותפו
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לתבנית קיש לא מתפרקת קוטר 24:

  • 1-2 תפוחי אדמה קטנים מקולפים, פרוסים בעובי אחיד
  • חבילת עלי מנגולד (עלים בלבד, ללא החלק הלבן)
  • 3 ביצים
  • 1 מכל שמנת לבישול לבישול (250 מ"ל)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 50 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
  • 30 גרם פרמזן מגוררת
  • חצי כפית קצח (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (נועצים מזלג ומוודאים שהם רכים, אבל עדיין לא נשברים). מסננים.

2חולטים בקערה את עלי המנגולד במים רותחים, ומסננים היטב. מצננים. קוצצים את העלים ותוך כדי ממשיכים לסנן ממים (לוחצים עליהם ומוצאים את המים).

קיש מנגולד ותפוחי אדמה ללא גלוטןקיש מנגולד ותפוחי אדמה ללא גלוטן|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

3מחממים תנור ל-175 מעלות.

4מערבבים בקערה את עלי המנגולד עם הביצים, השמנת לבישול והתבלינים.

5מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית התבנית בצפיפות ובשכבה אחידה. זה יהיה הבסיס של הקיש. יוצקים את תערובת השמנת, מפזרים את הגבינה הבולגרית ומשקיעים אותה בעדינות פנימה. מפזרים פרמזן.

פרוסת קיש מנגולד ותפו"א ללא גלוטןפרוסת קיש מנגולד ותפו"א ללא גלוטן|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

6אופים כ-30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ואפויה. מצננים קלות ומגישים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il