ביצים ממולאות בתוספת לחם "לא ליש" וחמאהחברים אל תפחדו מהעבודה, כי התמורה היא ענקית! בואו להתענג על מנה מרגשת וייחודית שפשוט תימס לכם בפהזוהר ארנון|מאסטר שף| פורסם29/06/1118:21 |
המצרכים (12 מנות):לביצים
לחמאה
ללחם
אופן ההכנה:הביצים: 1מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הביצים כ-10 דקות אחרי תחילת הרתיחה. 2מקררים את הביצים במי קרח. 3מטגנים 1 בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית. 4לפני גמר ההזהבה מוסיפים שום קצוץ דק. מצננים. 5מקלפים את הביצים וחוצים אותן לשניים. 6מרוקנים את החלמון לקערה בינונית ואת חצאי החלבון מניחים על צלחת. 7מועכים את החלמון. 8מוסיפים כף גדושה של מיונז ומעבדים למשחה חלקה (אם חסר, מוסיפים מיונז). 9מוסיפים כפית גדושה חרדל, ומערבבים למשחה חלקה. 10מוסיפים רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל גרוס, מעבדים וטועמים. 11מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול. 12מייבשים מלפפונים חמוצים וקוצצים דק. 13מוסיפים עירית, שמיר ופטרוזיליה קצוצה, מעבדים ומתקנים תיבול. 14ממלאים את החללים של חצאי הביצים במלית. 15פורסים פרוסות דקות של צנוניות ומחדירים פרוסה לכל ביצה. 16מניחים פס אנשובי על המלית. 17מניחים שני חצאי גבעולי עירית על המלית. 18מפזרים קמצוץ פפריקה אדומה מעל הביצים הממולאות. 19קוצצים דק עירית כתשתית לצלחת ההגשה. להגשה: מפזרים עירית קצוצה על צלחת הגשה יפה. מסדרים את חצאי הביצים במעגל על צלחת ההגשה. קוטמים את התחתית של הצנוניות ומניחים בין כל שתי ביצים צנונית. מניחים כף גדושה ומעוגלת של מלית על אמצע צלחת ההגשה, וסביבה מלפפוני קורניש. החמאה: 1מעבירים למיקסר עם מקצף את תכולת מיכל השמנת. 2מוסיפים כפית שטוחה של מלח. 3מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומגבירים. 4מעבדים כעשר דקות, או עד שהמוצקים נפרדים מהנוזלים. 5מעבירים לקערה, ממליחים ומפלפלים. 6יוצרים שני כדורים. אחד משאירים כפי שהוא, לשני מוסיפים כפית שטוחה של פפריקה, מבליעים את הפפריקה ויוצרים כדור. 7מכסים ומכניסים למקרר (אם אין צורך בהגשה מיידית). לחם ה"לא- ליש": 1מערבבים בקערה 3 כוסות קמח, 1/4 כפית שמרים וכפית מלח בישול. מוסיפים כוס ורבע מים ומערבבים לקבלת עיסה לחה. אם העיסה לא לחה, אפשר להוסיף מים, בכל פעם כף. 2מכסים את הקערה בניילון ניצמד ומניחים אותה בצד למשך 18 שעות. 3מעבירים את הבצק לניילון נצמד. 4מרדדים מעט את הבצק ומקפלים אותו כמעטפה. 5על מרכזה של מגבת מטבח מכותנה לא שעירה מפזרים בנדיבות סובין או קמח תירס ומעבירים עליה את הבצק מהניילון הנצמד, עם הקיפול כלפי מטה. 6מפזרים על הבצק סובין/קמח תירס, מכסים אותו בשני הקצוות של מגבת המטבח ומעבירים למשך שעתיים לכלי עגול, לשמור על צורתו. 7כעבור שעה וחצי מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס, ומכניסים כלי אפייה ריק עם המכסה. 8כעבור חצי שעה מוציאים את כלי האפייה והמכסה מהתנור, מעבירים אליו את הבצק עם הקיפול כלפי מעלה, מכסים את כלי האפייה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה. 9כעבור חצי שעה מורידים חום ל-200 מעלות, מסירים את המכסה מכלי האפייה, וממשיכים לאפות 15 דקות. 10בגמר האפייה מוציאים את הכלי עם הלחם מהתנור, מוציאים את הלחם מהכלי, ומעבירים לרשת צינון. סימון תזונתי: למתכון ביצים ממולאות
לטבלה המלאה http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1067/nv לתכון חמאה מתובלת
לטבלה המלאה http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1068/nv למתכון לחם "לא-ליש"
לטבלה המלאה http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1069/nv הערכים התזונתיים באדיבות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |