אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

סלט אייסברג יווני

צמחוני צמחוני, אבל מגרה בטירוף: הסלט הפלאי של מסעדת יאסו תל אביב, שגם גדולי הקרניבורים ישמחו לעשות לו טובה. יאללה חלומי!

|mako אוכל| פורסם13:22
סלט אייסברג יווני (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור
Rating:4.625reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • ראש חסה אייסברג
  • 4 יחידות פלפל שושקה
  • חצי בצל סגול
  • 6 עגבניות שרי תמר, חתוכות לשניים
  • 6 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לשניים
  • 6 יחידות עגבניות שרי מנומר, חתוכות לשניים (אפשר גם להסתפק בעגבניות שרי רגילות)
  • חצי כרוב סגול
  • 20 עלי תרד
  • חופן גרעיני חמנייה (10 גרם)
  • חופן גרעיני דלעת (10 גרם)
  • חופן אגוזי מלך (10 גרם), קצוצים גס

לחלומי:

  • 12 פרוסות גבינת חלומי, באורך 10 ס"מ ועובי כחצי ס"מ
  • קמח
  • 4 ביצים
  • פירורי לחם
  • שמן סויה, לטיגון

לרוטב (ויניגרט חרדל):

  • 3 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • כף חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות דבש
  • קורט מלח דק
  • 150 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית. מוסיפים את שמן הזית לאט לאט בזילוף עדין, תוך כדי טריפה (אפשר גם להשתמש בבלנדר מוט ידני).

2הסלט: חותכים את החסה לרצועות דקות ואת הפלפל שושקה לטבעות קטנות. פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות וחוצים את כל העגבניות (אם אין שרי צהובות ושרי מנומרות - מחליפים הכל בעגבניות שרי רגילות). קוצצים דק את הכרוב הסגול ועלי התרד.

3קולים את גרעיני החמנייה והדלעת והאגוזים קלייה קצרה על מחבת לוהטת (נזהרים לא לשרוף).

4מערבבים את כל הירקות עם רוטב הוויניגרט, ומפזרים מלמעלה את האגוזים והגרעינים.

5מקמחים קלות את רצועות החלומי, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם (ממש כמו שניצל). מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מסדרים על הסלט ומגישים.

* המתכון באדיבות טל הולצר, שף מסעדת יאסו תל אביב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> והנה המתכון לסלט הפולנטה של קמפנלו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il