1 משרים את הבורגול במים, שוטפים היטב ומניחים במסננת.
2 קוצצים את הבצל ומחממים את השמן בסיר רחב ונמוך. בינתיים קוצצים את עורקי המנגולד הלבנים לקוביות, מוסיפים לסיר, מערבבים, ומאדים עד לריכוך.
3 קוצצים את העלים הירוקים של המנגולד ומוסיפים אותם לסיר יחד עם שיני השום. ממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם (למעוניינים בתבשיל ירקות – בשלב זה ניתן להפסיק את הבישול, לתבל במיץ לימון, במלח ופלפל ולהגיש).
4 מוסיפים את הבורגול וכוס וחצי של מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
5 מבשלים מכוסה כעשר דקות עד לאידוי המים והתרככות הבורגול. אם הבורגול עדיין קשה ניתן להוסיף כחצי כוס מים רותחים, ולהמשיך לבשל.