1 בסיר עם מים רותחים מבשלים את פרוסות הארטישוק עם מעט לימון ומלח עד שהן מתרככות.
מתכונים לראש השנה
2 מסננים ושוטפים במים קרים.
3 במחבת גדולה מאדים את השום, התימין והמרווה בשמן זית לכמה דקות.
4 מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים על להבה בינונית כמה דקות.
5 מוסיפים מלח ופלפל שחור.
6 מוסיפים את מיץ הלימון, הזיתים, הכוסברה והצלפים ומטגנים עוד קצת, ממליחים ומפלפלים ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את האריסה.
7 מבשלים עוד מעט, מעבירים לצלחת, ומגישים.