פוקצ'ה שיבולת שועל

הפוקצ'ה הזאת יותר אוורירית ממה שאתם רגילים, וגם יותר מזינה. חוץ מזה היא טעימה פצצות, מענגת כמו שרק פחמימה טובה יכולה לענג, ורק לדמיין את עצמנו טובלים אותה ברוטב של סלט הקפרזה שמגיע תכף עושה לנו ויברציות בכל הגוף.

מתכון: פוקצ'ה שיבולת שועל

סלט קפרזה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט קפרזה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט קפרזה

וריאציה טיפה יותר משוחררת של סלט הקפרזה האיטלקי, שמושתתת על שלושת היסודות מוצרלה, עגבניות ובזיליקום. אז את העגבנייה מחליפות עגבניות שרי צבעוניות, המוצרלה היא כדורים של בייבי מוצרלה והבזיליקום נשאר בזיליקום. עם רוטב מינימליסטי של שמן זית, חוץ בלסמי ומלח - באמת שמדובר בסלט מבריק.

מתכון: סלט קפרזה

פאייה של אורז, אפונה, גמבות וקוביות דגים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פאייה של אורז, אפונה, גמבות וקוביות דגים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פאייה 

התחלנו בווייב איטלקי, אבל הנה אנחנו נוטשים אותו לטובת אחד ספרדי יותר, וגם מאוד ישראלי. הפאייה הזאת היא מעין קדירה מהירה של אורז עם פלפלים, אפונה ותבלינים ממשפחת הכורכום-כמון-כוסברה, וגם נתחים של דג בס, כי מה זה פאייה בלי דג וגם כי זה כל כך מזג אוויר לדגים שפשוט אי אפשר אחרת.

מתכון: פאייה עם דג בס

בראוניז גבינה שיש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בראוניז גבינה שיש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

בראוניז שוקולד גבינה

כמו עוגות שיש יש גם בראוניז שיש, וזה האהוב עלינו ביותר מהז'אנר - כנראה בגלל השילוב של שוקולד וגבינה, שאנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בפניו (ותעיד על כך גם העוגה הזאת). שכבת הבראוניז היא כמו בראוניז שאתם מכירים, רק שאליה מצטרפת שכבה נוספת, שהיא בגדול גבינת שמנת ממותקת, ושתי אלה עוברות איזה חצי ערבוב לקבלת הצורות היפהפיות שבתמונה, וגם כדי להבטיח שבקינוח הזה אין שני ביסים זהים. סמכו עלינו, בדקנו טוב טוב.

מתכון: בראוניז שוקולד גבינה

 שבת שלום!