סלט יווני

התחלה מרעננת וכיפית תמיד, בטח בחום הזה. אפשר ורצוי להגדיל כמויות הפעם - ומי שרוצים מוזמנים גם להוסיף קרוטונים לאקסטרה קראנץ'.

למתכון: סלט יווני

סלמון

את מתכון הדג הפעם לקחנו ממישהו שמבין דבר או שניים בהכנת דגים - אידי ישראלוביץ. קונים נתחי סלמון כמספר הסועדים ויכולים להכין במקביל כמה נתחים ביחד. כמו כן, אם אין ברשותכם ציר ירקות או ציר דגים (כמו שמצוין סעיף 4 של הוראות ההכנה) - הכל בסדר, גם מים יעשו את העבודה, יש מספיק תיבול וטעם גם בלי ציר. נתח עסיסי, טעים ומזין שאחרי שתכינו אותו פעם אחת - תבינו שסתם חששתם כל הזמן הזה מהכנת דגים בבית. 

למתכון: סלמון במעטפת תבלינים

סלמון במעטפת תבלינים וחרדל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלמון במעטפת תבלינים וחרדל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

במיה ברוטב עגבניות

כל עוד היא בעונה, אין כיף גדול יותר מבמיה עשויה היטב. השידוך לרוטב עגבניות מוציא ממנה את הטוב ביותר ועם האורז פה למטה זאת בכלל חגיגה.

למתכון: במיה ברוטב עגבניות

במיה ברוטב עגבניות (צילום: hadasit, shutterstock)
במיה ברוטב עגבניות | צילום: hadasit, shutterstock

אורז אטריות

גם אטריות וגם אורז? ברור שכן. זאת מנת אורז כל כך פשוטה טעימה: האטריות המטוגנות השחומות מתרככות ומוסיפות עוד מרקם ואין תענוג גדול יותר מסיר כזה, ועם במיה ברוטב עגבניות מעל? בואו נגיד ככה: אל  תצפו לשאריות.

למתכון: אורז אטריות

אורז אטריות (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
אורז אטריות | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

גלידה ביתית

גלידה ביתית אפשר להכין בכל טעם שאוהבים. המתכון המושלם הזה של חן שוקרון פשוט וקל, לא דורש מכונת גלידה או גאדג'טים ייעודיים - רק מיקסר (אפשר גם ידני כמובן) - קצת הקצפה, קצת קיפולים ואיזה תוספות/ממרחים/פירות/אגוזים שרוצים. שימו לב שאתם מכינים אותה מספיק זמן מראש, כדי שתוכל להגיע למרקם הרצוי.

מתכון: גלידה ביתית ללא מכונה - גרסה מקוצרת

גלידת פיסטוק ביתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
גלידת פיסטוק ביתית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל