מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת צבעונית ופשוטה

לפתיחה יש לנו כנפיים אפויות שמרגישות מטוגנות, לעיקרית מקלובה עם אורז, בשר, ירקות ותיבול עשיר, ובמקום סלט אחד הלכנו על שניים: סלק ובטטות עם חומוס. ומה לקינוח? עוגה בחושה טעימה מכל הקלמנטינות המתוקות שנשארו בקערה

mako אוכל
פורסם:
מקלובה עם בצל מקורמל
מקלובה עם בצל מקורמל|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

כמה רושם וכמה יופי, וזה עוד לפני שהרחתם אותה. אבל תנו לגלות לכם משהו על המקלובה הזאת - היא הרבה פחות מסובכת ממה שהיא נראית - ויש בה באמת הכל. מה הופך אותה ללא כזאת מסובכת? שבעצם מבשלים ומתבלים את כל המרכיבים ואז מרכיבים את השבכות של המקלובה.

ובגלל שהמקלובה כל כך עשירה והיא למעשה ארוחה שלמה בסיר, את מנת הביניים או הפתיחה (לא נכנסים לכם לסדר האכילה) אנחנו מקדישים השבוע לאחד הנשנושים הכיפיים שיש - כנפיים פריכות. מינוס הבלגן והלכלוכים של הטיגון.

כנפיים פריכות
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תסלחו לנו שאנחנו עדיין בענייני סטטיסטיקות, אבל לא מעט ישראלים יגידו לכם שאין דבר כזה ארוחת שישי בלי תפוחי אדמה. אז לכל אותו ציבור יש לנו מילה אחת: בטטה. שלא תבינו, כבודו של תפוח האדמה במקומו מונח, אבל בטטות צלויות מענגות כמעט כמו תפודים שזופים, בטח כשמשדכים להן גרגרי חומוס ברוטב עגבניות מתקתק. תבשיל שהוא למעשה סלט.

תבשיל חומוס, הום מייד
תבשיל חומוס, הום מייד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כשאהרוני וקומרובסקי מכינים ביחד סלט סלק רענן (הם גם מכינים לחם, אבל ויתרנו עליו הפעם), אנחנו מעוניינים במתכון, בטח כשהוא כולל שקדים קלויים ושמיר קצוץ.

הקלמנטינות עכשיו כל כך מתוקות וטובות, היינו חייבים לסחוט אותן לעוגה בחושה. מדובר בכלום עבודה, רק מערבבים הכל ביחד ואופים.

עוגת קלמנטינות בחושה
עוגת קלמנטינות בחושה|צילום: נטלי לוין, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?