חלה

שילוב מושלם בין חלה מתוקה לבייגלה ירושלמי של קרן אגם - צריך יותר מזה בשביל חלה של שישי? שימו לב שכל בציעה כוללת פירורי שומשום, אז תנסו להיות עדינים.

>> למתכון: חלת בייגלה ירושלמי מתוקה

>> ומתכונים לשבועות, כי אף פעם לא מוקדם מדי לתכנן

סלט

אל תקראו להם אנטיפסטי. כאילו, אתם יכולים - אבל זה קצת יותר מזה: צולים טוב טוב בתנור ירקות (בצל סגול, כרובית, פלפלים בכל צבע שרוצים, חצלי וזוקיני), כל אחד והזמן שהוא צריך, ואחר כך מוסיפים להם את מה שהופך את המנה הזאת לנהדרת כל כך: תיבול של שום, שמן זית, לימון כבוש ומייפל. את זה תעמיסו על החלה, וואו איזה ביס. להכין לשישי הזה ואז למחזר בשבועות. לא תתחרטו.

>> למתכון: סלט ירקות צלויים בתנור עם לימונים כבושים

סלט ירקות צלויים בתנור עם מלח ולימונים כבושים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט ירקות צלויים בתנור עם מלח ולימונים כבושים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף בגריל

נכון, זה לא מתכון מסובל או חגיגי, וזה בהחלט משהו שהכנו כבר לארוחת צהריים של אמצע השבוע - אבל כשיש שילוב כזה מנצח, כזה שאין ילד שלא טורף - לא מוותרים עליו, אפילו שעל פניו אין כאן איזה אפקט רב רושם. אבל כשכל מה שבא לנו זה ללכת על בטוח - זאת המנה לעשות איתה את זה. 

>> למתכון: עוף בגריל שילדים אוהבים

עוף בגריל שילדים אוהבים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
עוף בגריל שילדים אוהבים | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

קינוח

אין כמו עוגות קטנות אישיות. שלא תבינו לא נכון, אם תנחת לנו על הצלחת פרוסת עוגה עסיסית - אנחנו לא נדחה אותה - אבל יש משהו כל כך כיפי בלקלף מאפין מאריזת הנייר שלו ולדעת שכול כולו שלך, בטח כשמדובר במאפין זה - עם ציפוי עשיר של שוקולד מריר וחלב קוקוס ותוספת קוקוס קלוי.

>> למתכון: מאפינס שוקולד וקוקוס עם ציפוי מבריק

מאפינס שוקולד בציפוי מבריק וקוקוס קלוי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל