אוכל
אוכל

סלט קיץ עם חצילים וטחינה

הסלט הזה הוא ארוחה שלמה, טובה ומשביעה - וזה מה שעושה אותו כל כך כיפי לקיץ. בעצם מדובר בסביח, רק בלי האלמנט המכביד של הפיתה

|mako אוכל| פורסם07:25
סלט סביח (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:476reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-28 שקלים

המצרכים (2 מנות):

  • 2 חצילים, פרוסים
  • מעט שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 עגבניות, קצוצות דק
  • 4 מלפפונים, קצוצים דק
  • 3 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 12 זיתים, מגולענים וחתוכים גס
  • 1 כף עמבה
  • 3-4 כפות טחינה (ראו מיד)

לטחינה:

  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מורחים את פרוסות החציל בשמן משני הצדדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 15 דקות מכל צד.

2חותכים את פרוסות החציל לריבועים ומערבבים עם כל המרכיבים של הסלט, למעט העמבה והטחינה.

3מערבבים היטב את כל חומרי הטחינה.

4יוצקים על הסלט את הטחינה והעמבה, ומגישים.

* המצרכים באדיבותעדן טבע מרקט

>> בשבוע שעבר הכנו ירקות מוקפצים עם בקר

>> לכל המתכונים ב-60 שקל ו-60 דקות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il