מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים על בסיס בשר טחון לתחילת השבוע

היום אנחנו מתמקדים באחד המרכיבים הוורסטיליים והאהובים לארוחות משפחתיות, זה שיש לרוב המשפחות במקפיא בכל רגע נתון. ומה מכינים? ספגטי עם קציצות בשר רכות ורוטב עגבניות, קבבים שצולים בתנור וחוסכים גם ריחות וגם לכלוך והמבורגר טריק שצולים בתוך בצק עלים, עם התוספות

הדר אליאס
mako אוכל
פורסם:|עודכן:
ספגטי קציצות בשר רכות רכות
ספגטי קציצות בשר רכות רכות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

ספגטי עם קציצות בשר רכות

בזמן שהפסטה מתבשלת - מגלגלים כדורי בשר קטנים, רכים וטעימים, ונותנים להם מכת חום במחבת או בתנור. משם ממשיכים החמודים שלנו לסיר הרוטב שתקתקתם תוך כדי, וכשהפסטה מוכנה יוצרים איחוד מרגש של הכל עם הכל. איזו ארוחה כיפית, יא אללה.

קציצות בקר אפויות (או קבב בתנור)
קבב בתנור|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

קציצות קבב אפויות

אנחנו עדיין זוכרים את הרגע שגילינו שאפשר להכין קבבים בלי להסריח את כל המטבח מטיגון ולהשפריץ שמנוניות מצערת על הכיריים. פשוט מכניסים אותם לתנור! אז כן, קבבים בתנור הם כנראה ארוחת הצהריים המושלמת: גם מהירה, גם קלה ממש להכנה, גם טעימה ומשביעה וגם מספקת - והכל במינימום לכלוך. נשאר רק להעמיד סיר אורז לבן ולחתוך כמה עגבניות ומלפפונים.

המבורגר טריק

אחרי שלא טיגנו קבבים, אנחנו ממשיכים ולא מטגנים המבורגרים - וזה כבר ממש משהו לכתוב עליו הביתה. למעשה, ההמבורגרים האלה נצלים ישירות בתוך בצק עלים, כך שאפילו לא צריך בשבילם לחמנייה - וגם הרטבים והתוספות כבר בפנים. אם יש לכם נוער טיקטוק בבית - הם כנראה ישמחו ממש להכין את זה איתכם.

שבוע קל ושקט שיהיה.

מצאתם טעות לשון?