קובה חמוסטה מקוצר

בתחילת המערכת החורפית הנוכחית הפצרנו בכם להכין מרק קובה חמוסטה, אבל אם סוף השבוע חלף עבר לו ולא עשיתם את זה - אנחנו ממליצים לכם לחשב מסלול מחדש וללכת על קיצור הדרך ולא על המתכון המקורי. בשביל הגרסה המקוצרת לא צריך לעבוד יותר מחצי שעה, וגם זמן הבישול הכולל הוא קצר מאוד יחסית - והתוצאה היא אומנם לא מה שכתוב בערך המילוני של קובה, אבל היא בהחלט כן מרק מעולה בטעמים חמצמצים משובבי נפש עם קציצות בשר נהדרות (במקום מעטפת, הסולת מסתתרת בתוך הקציצה עצמה). אנחנו כבר הכנו אותו פעמיים החורף, והיד עוד נטויה.

קובה חמוסטה מקוצר

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

אם חצי שעה היא המקסימום שיש לכם להקדיש לארוחת הצהריים, מתחילת ההכנה ועד ההגשה לשולחן, המתכון הזה הוא יופי של פתרון, שינצל את 30 הדקות האלה על הצד הטוב ביותר. מדובר בחזות עוף שמנמנים (שימו לב, לא שניצלים) שמטוגנים עם תבלינים בשמן זית ואז מקבלים בישול קצרצר ברוטב עגבניות פיקנטי, שאליו כיף להוסיף גרגירי חומוס (אין צורך בהשריות, קופסת שימורים תעשה עבודה מעולה). יש שאריות אורז משבת? הן ישמחו לספוג את הרוטב הזה.

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

רצועות עוף בלימון

ולאלה שאפילו חצי שעה אין להם להקדיש לבישולים, זאת ההצעה שלנו, והיא לוקחת רק רבע שעה מכריכה לכריכה: מטגנים בצל, מוסיפים שום, קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון, רוטב סויה ושמן שומשום, מוסיפים חזה עוף פרוס לרצועות ומטגנים הכל ביחד. חמצמץ לכם מדי? תנו איזו נגיעה של דבש או סילאן.

רצועות עוף בלימון

שבוע טוב ושקט.