קסדייה פיצה

הקסדייה המקסיקנית היא אחת ממנות הטורטייה הראשונות שאומצו בארץ, ולא במקרה: מדובר בגרסה טיפ טיפה יותר מתוחכמת של טוסט, וטוסטים אנחנו אוהבים ללא הבדל דת, גזע ומוצא. כאן במילוי בסגנון פיצה.

קסדייה פיצה

קסדייה בטטה וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
קסדייה בטטה וגבינות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קסדייה בטטה וגבינות

למי שמילוי הפיצה מרגיש לו ילדותי מדי (כאילו שזה דבר רע), הנה גרסה מעט רצינית יותר עם פירה בטטות מתובל, פטה וגבינה צהובה.

קסדייה בטטה וגבינות

פיצה על  טורטייה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פיצה על טורטייה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פיצה טורטייה

בשביל להפוך טורטייה לפיצה מספיק למרוח עליה רסק עגבניות, או אפילו קטשופ או רוטב מוכן, לפזר גבינה ולשלוח לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-10 דקות או פחות. במתכון הזה מחכה לכם גם הצעה לרוטב עגבניות ביתי מהיר. אבל כמו שתראו מיד - פיצות מטורטייה הן עולם ומלואו של אפשרויות.

פיצה טורטייה

פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פיצה טורטייה עם בצל ותרד

את הפיצה הספציפית הזו פינקנו בטבעות של בצל, בייבי מוצרלה טרייה, פטה עיזים וחופן של עלי תרד. יצא פצצה.

פיצה טורטייה עם בצל ותרד

פיצה טורטייה מגולגלת (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
פיצה טורטייה מגולגלת | צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

פיצה טורטייה מגולגלת

וכאן מכינים תבנית שלמה שמורכבת משמונה פיצות טורטיות מגולגלות, שבכל אחת רוטב עגבניות וגבינה אבל גם בצל, פלפלים ופטריות. 

פיצה טורטייה מגולגלת

פשטידת טורטייה ב-10 דקות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פשטידת טורטייה ב-10 דקות | צילום: לין לוי, mako אוכל

פשטידת טורטייה ב-10 דקות

וזה טרנד ממש של הזמן האחרון, שמבחינתנו ראוי להישאר בסביבה גם אחרי שאבק הטיקטוק ישכך. כאן הטורטיות הן הבסיס למשהו דמוי פשטידה, שמתקתקים מביצים, קוטג', גבינה מגוררת ותוספות. טעים טעים.

פשטידת טורטייה ב-10 דקות

משה בתיבה - בטורטייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
משה בתיבה - בטורטייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

משה בתיבה טורטייה

אם חשבתם שמשה בתיבה זו מנה לעצלנים, חכו שתראו את גרסת הטורטייה. בשביל בכל זאת לא להיחשב לבטלנים גמורים תקתקנו איולי פסטו למרוח בפנים.

משה בתיבה טורטייה

רול טורטייה, חביתה, גבינה וירקות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
רול גבינה וירקות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

רול טורטייה, חביתה וירקות

מכיוון שאנחנו מודעים לזה שאי אפשר לחיות רק על גבינה מגוררת או נקניקיות, דאגנו גם למתכון מהצד היותר מזין של הסקאלה. כאן הטורטייה חובקת בתוכה חביתה, גבינת שמנת וירקות, לארוחת ערב שפויה מהירה וטעימה.

רול טורטייה, חביתה וירקות

חביתה בטורטייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חביתה בטורטייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

חביתה קריספית בטורטייה

בארץ המנה הזאת זכתה לשם חביטורטי, ואפשר להכין אותה רק עם ביצים וזעתר, למשל, או בגרסה מושחתת יותר, כמו זאת שלהלן, עם גבינה צהובה, זיתים ומה שמתחשק.

חביתה קריספית בטורטייה

סמבוסק טורטייה מהיר (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
סמבוסק טורטייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

סמבוסק טורטייה

כאן אנחנו שוב דורכים בעולמות הפיצה, אבל אתם מוזמנים להכין לחתיכים האלה איזה מילוי שתרצו. סלט חתוך גס, זיתים טובים, ואתם מסודרים.

סמבוסק טורטייה

טורטייה חזה עוף  (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
טורטייה חזה עוף | צילום: אסף רונן, mako אוכל

טורטייה חזה עוף

טורטייה (במקרה הזה מקמח מלא) עם חזה עוף צרוב ברוטב סויה ודבש, רצועות מלפפון, פלפל אדום וקצת ג'ינג'ר. ארוחה מושלמת, מזינה וקלילה.

טורטייה חזה עוף

ארוחת טורטייה וחזה עוף (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
ארוחת טורטייה וחזה עוף | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

חזה עוף בטורטייה אליפות

ועוד טורטייה עם חזה עוף, אבל הפעם בצורת תבשיל של ממש. המהדרין יסיימו את ההכנה בצלייה של הטורטייה הממולאת עוד שתי דקות בטוסטר במחבת פסים, ויודו לה' כי טוב.

חזה עוף בטורטייה אליפות

טורטיות ממולאות שהן ארוחה שלמה (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
טורטיות ממולאות שהן ארוחה שלמה | צילום: פאני דוד, mako אוכל

טורטיות ממולאות בשר

אנחנו יודעים שזה לא 100 אחוז הוגן, אבל הרשינו לעצמנו להגניב לתוך הרשימה הזאת גם טורטייה אחת שמכינים לבד מאפס (קמח, מים, מלח ושמן זית, זה כל מה שצריך). הכנתם? עכשיו תמלאו אותה בבשר טחון מטוגן ומתובל היטב, צפו כמו שניצל והכניסו לתנור. נשבעים לכם שזה משתלם, אבל אם אתם בכל זאת מתעקשים להשתמש בטורטיות קנויות - נתמודד גם עם זה.

טורטיות ממולאות בשר

סלט משוויה בקערות טורטייה (צילום: דפני פתיחה)
סלט משוויה בקערות טורטייה | צילום: דפני פתיחה

קערות טורטייה

כאן מילאנו אותן בסלט משוויה, אבל אפשר למלא את קערות הטורטייה החמודות האלה בכל מילוי שרוצים. איך יוצרים את הקערה? פשוט מכניסים טורטייה לתבנית מאפינס ואופים כמה דקות. 

קערות טורטייה

קונוס טוסט טורטיה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קונוס טוסט טורטיה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קונוס טוסט טורטייה

מחלקים את הטורטייה לארבע, בוחרים תוספת לכל רבע ונהנים מטוסט של החיים.

קונוס טוסט טורטייה

חטיף טורטייה אפוי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חטיף טורטייה אפוי | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

חטיף טורטייה אפוי

וזה מה שקורה כשמתיזים שמן זית על טורטיות, מתבלים ושולחים לתנור. קרקרים ביתיים!

חטיף טורטייה אפוי

נאצ'וס ביתיים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
נאצ'וס ביתיים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

נאצ'וס ביתיים

והנה גרסה עם פרמזן. בקיצור, נאצ'וס.

נאצ'וס ביתיים

שוקופאי מטורטיה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
שוקופאי מטורטיה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

שוקופאי טורטייה

ולקינוח, משהו נוסטלגי מתוק - גרסת שוקופאי שמכינים בבית על בסיס טורטיות, במילוי של קוביות שוקולד (המלצה שלנו: גם רגיל וגם לבן. וואו). מקפלים, מצפים בביצה ופירורי לחם ומטגנים כמו שניצל. אבל אלוהים, איזה שניצל!

שוקופאי טורטייה

בתיאבון!