מרק תפוחי אדמה וגזר

נכון שברברה חלפה לה, אבל החשק שלנו למרקים טרם נגמר, ואחרי שבוע של כל כך הרבה מרקי ירקות, לפתיחת השבוע החדש שבא עלינו לטובה, נלך על מרק יותר מפנק. זהו מרק מהסוג הסמיך עם קצת קצת חמאה, עם תפוח אדמה וגזר, מעט ג'ינג'ר לבריאות, שרק מקפיצים מעט, נותנים לו להתבשל וטוחנים בסוף.

>> למתכון: מרק תפוחי אדמה וגזר

מרק גזר ותפוחי אדמה (צילום: Liza McCorkle, Istock)
מרק גזר ותפוחי אדמה | צילום: Liza McCorkle, Istock

פשטידת פסטה

צריך כשרון מיוחד בשביל להכין מנת פסטה לא טובה, בטח ובטח אם הסועדים הם ילדים. ועדיין, לפעמים נוצרת הרגשה שפסטה היא הבחירה העצלנית לארוחת ערב ושזאת מנת פחמימה ריקה ומנחמת ותו לא. אז בשביל כל ההורים שכבר לא מסוגלים יותר להכין עוד פסטה ברוטב עגבניות פשוט - אתם יכולים להירגע - כאן עושים מפסטת העגבניות פשטידה. זה אומר בעיקר חיזוק של חלבון: ביצה, קוטג' (כמה אחוזי שומן שבא לכם) וקצת גבינות קשות. 

>> למתכון: פשטידת פסטה לילדים

סלט פסטה

עוד אופציה למנת פסטה, בטוויסט קצת אחר היא מנה של סלט חם-קר שמשלב פסטה (איזה סוג שבא לכם, אבל הכי כיף לדעתנו עם פסטה קצרה כמובן שיותר מתאימה לסלט) עם ירקות: חציל, זוקיני, עגבניות, קצת שמפיניון, זיתים שחורים - חלק טריים וחלק אפויים בתנור. מעולה!

>> למתכון: סלט פסטה חם-קר

סלט פסטה חם קר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט פסטה חם קר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל