כדורי תירס

חג הטיגונים ממש מעבר לפינה. הרי עם כל הכבוד לסופגניות, לריבות ולאבקת הסוכר - לביבות הן הלב של חנוכה - וזאת גרסה לא פחות טובה. מדובר בכדורים מטוגנים שבתוכם גבינה, גרגירי תירס ומעט פירה בציפוי פריך של פירורי לחם. טעים ביותר וכיפי מאוד. 

>> למתכון: כדורי תירס מטוגנים

כדורי תירס מטוגנים  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
כדורי תירס מטוגנים | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

שניצלונים אפויים

לכל מי שנרתע מהמראה של ציפוי מטוגן שחום זהוב, השתלמה לכם הסבלנות, כי הנה עוד מתכון מנצח, הפעם ללא טיגון עמוק ולמעשה ללא טיגון כלל וכלל. מדובר במאכל שכמעט כל הילדים אוהבים: שניצלונים. רק שהפעם חוסכים בבלגן, בלכלול ובעיקר בניקיונות של אחרי האוכל ופשוט מאוד אופים בתנור. אפילו שיטת הציפוי כאן יותר מסודרת, והילדים בקושי יבחינו שמדובר שניצלונים שיצאו מהתנור ולא מהשמן הרותח. בתיאבון.

>> למתכון: שניצלונים אפויים

אצבעות עוף אפויות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אצבעות עוף אפויות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פיצה בשר

אם יש אשף של ארוחות ערב מתוקתקות, זה הרי רון יוחננוב. פה הוא הגה פיצה בשרית שמצד אחד מזכירה לחמג'ון ומצד שני הביצים עליה נזכירים לשנייה אחת קצרה שקשוקה. מה שהכי אדיר הוא שאפילו לא צריכים התפחה והכל מוכן תוך חצי שעה. 

>> למתכון: פיצה בשר מהירה

פיצה בשר קריספית בתיק-תק (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה בשר קריספית בתיק-תק | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל