המטבח הוא מקום יצירתי אבל מלא בסיכונים. גם מי שלומד לבשל לפי הספר, תמיד יכול ליפול על גרגר מלח אחד פחות או יותר. הערב (ראשון אחרי החדשות, קשת 12) נבחרת מאסטר שף מתמודדת מול משימת הדחה קשוחה ביותר – מנה מתהפכת. במשימה הזו המתמודדים צריכים לסמוך על יכולות הבישול שלהם יותר מתמיד, כי עד הרגע האחרון הם לא יכולים לדעת מה מתבשל להם בסיר.

אז כדי לתת להם קצת רעיונות, חזרנו אל אם כל המנות ההפוכות, זו שתמיד עולה ראשונה בחיפושי גוגל למאכלים הפוכים – המקלובה. אז למי שלא בטעות עוד לא מכיר (ובאמת הגיע הזמן) המקלובה (הפוכה בערבית) היא תבשיל אורז הפוך עם בשר וירקות שזכה לאורך השנים ללא מעט אדפטציות שונות ומיוחדות. אם גם לכם כבר מקרקרת הבטן רק מלקרוא את השורות האלו, קבלו מתכונים נבחרים למקלובה מנצחת.

מקלובה פרגיות וחצילים

הגרסה של זוכת מאסטר שף נוף עתמאנה אסמעיל עטופה מבחוץ עם רעפים של חציל מטוגן, ומכילה בפנים תערובת עשירה של פרגיות, אורז יסמין וגרגירי חומוס, שמתובלים היטב. היפוך המנה על צלחת ההגשה ישאיר אתכם המומים מהמראה המרהיב, וגם לגמרי יספק את הסחורה מבחינת הטעמים.

>> למתכון המלא למקלובה פרגיות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל

מקלובה חצילים של נוף ממאסטר שף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקלובה פרגיות וחצילים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים

מקלובה שהיא גם אורז פרסי, גם צ'יפס וגם אפונה וגזר? נשמע כמו חלום, אבל המתכון הזה לגמרי הופך אותו למציאות ומספק פתרון לימים שבהם כל אחד מהילדים בבית רוצה תוספת אחרת ליד השניצל. פייר? התאהבנו.

>> למתכון המלא למקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים

מקלובה צ'יפס (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן)
מקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

מקלובה כרובית

זוכת "מאסטר שף" נוף עתמאנה איסמעל הוכיחה לנו שגם בגרסה הטבעונית, מקלובה יכולה להיות סופר טעימה. הגרסה הטבעונית של התבשיל האהוב כמובן נטולת בשר, אבל זה לא עושה אותה פחות עשירה ובטח שלא פחות טעימה. הכרובית הבשרנית, השום ושלל התבלינים הופכים את המקלובה הזו למנה נהדרת שלגמרי היינו שמחים לראות בשולחן השבת שלנו.

>> למתכון המלא של מקלובה כרובית של נוף עתמאנה אסמעיל

מקלובה כרובית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקלובה כרובית | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מקלובה עם בצל מקורמל ומשמשים ממולאים

מקלובה היא כמובן מעדן אמיתי, אבל דורש לא מעט זמן עבודה שלא לכולם תמיד יש. המתכון הזה למקלובה לא רק מציע גרסה מעניינת שכוללת משמשים ממולאים, דלעת, בצל מטוגן ורוטב יין, אלא לוקח 40 דקות עבודה נטו.

>> למתכון המלא למקלובה עם בצל מקורמל ומשמשים ממולאים של שי ברנדס

מקלובה עם בצל מקורמל (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מקלובה עם בצל מקורמל ומשמשים ממולאים | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מקלובה צמחונית

גם הגרסה הזו מתאימה למי שמעדיף להימנע מבשר כשהיא כוללת את השילוש הקדוש שהופך כל מאכל לחגיגה – חצילים נימוחים, כרובית בשרנית וכתר של תפוחי אדמה שנותן לתמונה מראה של מאכל מלכים.

>> למתכון המלא למקלובה צמונית של אוכל טוב

מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקלובה צמחונית | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בונוס: עוגת כרוב

מי שמחפש מאכל הפוך קצת אחר שיגרום לכולם בשולחן להגיב בהתפעלות ימצא את היתרון בעוגת הכרוב הזו. היא משלבת אורז, בשר וכמובן כרוב למנה מרשימה שלגמרי צריכה לככב במרכז שולחן השבת שלכם.

>> למתכון המלא לעוגת קרוב של נוף עתמאנה אסמעיל

עוגת כרוב (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוגת כרוב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל