התקופה האחרונה גרמה לנו להתאהב מחדש בקונספט של אירוח – בגבולות איסור ההתקהלות, כמובן. ככה זה כשהמסעדות סגורות וגם בתי הקולנוע, פשוט אין ברירה אלא להזמין את החבר'ה לערב של בינג', צפייה בספורט או הקרנה של סרט. הבעיה היא שלרוב עם הריכוז במסך מגיע גם הרעב, והיד מתחילה לפשפש אל עבר הצלחת הקרובה, בתקווה למצוא בה נשנוש הוגן.

אם בעבר החבר'ה הסתפקו בבמבה-ביסלי ואולי בקצת פופקורן, מאז שתחום האוכל התעצם בחיינו בזכות פריחת המסעדות ותוכניות הבישול, ברור שזה כבר פשוט לא מספיק, וערב עם החבר'ה חייב לכלול תפריט מושחת שימלא את הבטן במקביל לצפייה. אז אם גם אתם מארחים בסוף השבוע הקרוב (ובכלל) אבל עוד לא נערכתם לכך, אתם מוזמנים לצלול יחד איתנו לארכיון המתכונים של "מאסטר שף", שתשוב אלינו בעונה חדשה ביום רביעי הקרוב, 9.12, בקשת 12. יאללה, הפעמון כבר מצלצל והחבר'ה בדלת.

נקניקיות בקר וחזה אווז

נקניקיות הן אמנם לא הדבר הכי בריא שיש, אבל הן ללא ספק הנשנוש האולטימטיבי, במיוחד כשהן עסיסיות ומוגשות בתוך לחם שכיף לזלול. למיכל אפשטיין, מתמודדת העונה החמישית, יש מתכון נהדר לנקניקיות שכוללות גם תוספת של חזה אווז ומוצרלה, אבל אנחנו מרשים לכם לוותר עליה. אז אם אתם חושבים להתחיל לנקנק, קחו את המתכון של מיכל כאתגר. פשוט הוא לא, אבל תוספת נפלאה לכל ערב עם החבר'ה, הוא בהחלט כן.

>> למתכון לנקניקיות בקר וחזה אווז

 

נקניקיית בקר, חזה אווז ומוצרלה ונקניקיית פרגית אסי (צילום: רענן כהן)
מתוך "מאסטר שף 5" | צילום: רענן כהן

קרוקטים עם מעורב ירושלמי

המתכון של עדי סיון מהעונה השמינית כולל את כל מה שאנחנו אוהבים בחיים האלה: תפוחי אדמה, מעורב ירושלמי ועמבה, אבל מלא עמבה. את כל זה היא היא הכניסה בקרוקטים, כדורי פירה מטוגנים שממולאים בלבבות, חזה הודו, פרגיות וטחול. נראה אתכם לא זוללים אותם אחד-אחד ישר מהקערה.

>> למתכון לקרוקטים עם מעורב ירושלמי

 

קרוקטים (צילום: Yana Kabangu, ShutterStock)
קרוקטים | צילום: Yana Kabangu, ShutterStock

נקניקיות כבש בלחמניית פריקסה

נחזור ברשותכם רגע לאהובותינו, הנקניקיות, והפעם בגרסה של נמרוד ציוני מהעונה השמינית. תשמעו, אנחנו יודעים שנקניקיות זה קצת עניין שנוי במחלוקת, יש טיעונים לכאן ולכאן, אבל אי אפשר להתעלם מכך שמדובר במאכל שפשוט כיף לבלוס עם החבר'ה. כאן נמרוד חיבר אותו עם התמכרות אחרת שלנו, הפריקסה, אותו מאפה שמנוני ופציח שפשוט אי אפשר להגיד לו לא.

>> למתכון לנקניקיות כבש בלחמניית פריקסה

 

נקניקיות כבש בלחמניית פריקסה (צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת)
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

פיצת אנטרקוט

הנה עוד שילוב קטלני, למרות שלא מדובר כאן ממש בפיצה אלא בבצק דקיק שמטגנים יחד עם מיצי האנטרקוט. כבר מילדות, פיצה הייתה המאכל האולטימטיבי לערב בינג', עוד לפני המצאת הבינג', אבל בבגרותנו גילינו שיש חיים שלמים מחוץ לפיצרייה השכונתית. כעת הגיע הזמן גם לגילויים נוספים, כמו המנה המופלאה הזו של סרנדה דילבסקי מהעונה הרביעית.

>> למתכון לפיצת אנטרקוט

פיצת אנטרקוט של סרדנה דילבסקי (צילום: דניאל בר און)
מאסטר שף: משימת חומרי הגלם | צילום: דניאל בר און

עוגת גבינה בפיתה

אם יש משהו אחד שלמדנו מהשופט אייל שני, זה שאפשר להכניס הכל לפיתה – אבל לירון פרטוש מהעונה השביעית הצליחה להפתיע גם אותנו כשהיא הכניסה לתוך הבצק האוורירי תערובת של מסקרפונה, ריקוטה וגבינת עיזים והפכה אותו הלכה למעשה לפיתה במילוי עוגת גבינה. לכל הכיף הזה הצטרף גם חופן אטריות קדאיף מטוגנות בחמאה ומחית פיסטוק, במה שהפך לאחת מהמנות הכי איקוניות בעונה הזו ובמאסטר שף בכלל. מחפשים להפתיע את האורחים שלכם עם קינוח לא צפוי? יש לנו הרגשה שמצאתם.

>> למתכון לעוגת גבינה בפיתה

 

עוגת גבינה בפיתה (צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת)
עוגת גבינה בפיתה | צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

זפולס – סופגניות איטלקיות

נסגור את הרשימה ברוח חג החנוכה המתקרב עם המנה של גל קספרס מהעונה השמינית, שלקחה את הסופגנייה הקלאסית והכניסה בה טאץ' איטלקי שיסגור לכם את הערב עם טעם של עוד. המאנץ' המושלם הזה מכיל כדורי בצק במילוי ריקוטה בתיבול של ראס אל חנות וברוטב של זביון, וכן, זה טעים יותר ממה שזה נשמע.

>> למתכון לזפולס – סופגניות איטלקיות

 

סופגניות זפולס (צילום: יעל יצחקי, אוכל טוב)
סופגניות זפולס | צילום: יעל יצחקי, אוכל טוב