ברביעי הקרוב (בקשת 12) עונת העשור של "מאסטר שף" תצא לדרך ואנחנו לא יכולים לחכות לכל המתכונים החדשים שנפגוש. רגע לפני שזה קורה החלטנו להזכר במתכונים הבלתי נשכחים, ולכבוד הקיץ בחרנו הפעם את 15 המאפים הכי טובים של התוכנית - כאלה שאפשר לקחת איתנו לטיול או אפילו לים. 

  1. מאפה שבלול בשר של עדי ויינברג: שילוב מפתיע של בצק מתפצח, מתיקות של פירות מקורמלים במילוי ונשיכת אורגנו טרי.
    שבלול בשר - עדי ויינברג (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
    צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
  2. סמבוסק סביח של חיים כהן: כל מה שטוב בסביח עטף בבצק שמרים נהדר.
    סמבוסק חצילים וביצה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
    סמבוסק חצילים וביצה | צילום: קרן אגם, mako אוכל
  3. קרואסון שקדים של בר פינס: הוא לא באמת קרואסון והוא לא באמת עוגה, הוא סוג של שילוב בין שניהם, במילוי כיפי של קרם שקדים ושערות חלבה.
    קרואסון שקדים וחלבה משפחתי (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
    קרואסון שקדים וחלבה משפחתי | צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
  4. שמבורכ- מאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר של יהיודע ניזרי: מאפה סורי במילוי עסיסי של תפוחי אדמה ובשר טחון, שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
    שמבורכ- מאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
    שמבורכ- מאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר | צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
  5. מאפה בשר חגיגי של אביבה פיבקו: בשר טחון, תפוחי אדמה, מלח, פלפל ובצק ויש לכם ארוחה שהיא לא רק טעימה, אלא גם יפהפייה.
    מאפה בשר: מוכן (צילום: אביבה פיבקו)
    המאפה המוכן. מלח ופלפל - לא צריך יותר | צילום: אביבה פיבקו
  6. מאפה ירקות בתיבול הודי של איתיאלה היאט: מנה אידאלית לבראנץ' של שבת או כמנה ראשונה לכל ארוחה אחרת, ובקלי קלות.
    מאפה ירקות הודי - איתיאלה היאט (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
    צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
  7. לחמג'ון בצל של יעקב אלגרנטי: מאפה שמרים שמכינים חצי במחבת חצי בתנור, במילוי משגע של בשר כבש עם טעמים מודגשים של בצל וכמון.
    לחמג'ון בצל של יעקב  (צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת)
    צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
  8. ספוליאטלה של נתנאל אלקובי: מין קרואסון פציח ופלאי, עם מלית קרמית גבינתית ענוגה.
    חנות פסטה דלה קזה ספוליאטלה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
    חנות פסטה דלה קזה ספוליאטלה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
  9. צ'יבורק של אלברט איפראימוב: כל כך יפה, שאפילו לא צריך לטעום אותו בשביל לדעת שהוא מושלם.
    צ'יבורק (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
    צ'יבורק | צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
  10. פאי תפוחים של מוסא אבו סריס: בצק פריך עם צימוקים במילוי תפוחים מסוכרים וקינמון.
    פאי תפוחים (צילום: istockphoto)
    פאי תפוחים | צילום: istockphoto
  11. מלאי של איתי כהן: מאפה קמח תירס מתקתק המחביא בתוכו שלל גבינות.
    מלאי (תמונת AVI: mako)
    מלאי | תמונת AVI: mako
  12. טארט גבינות ופטריות של אלקנה ביטון: מאפה גבינות משובח עם פטריות ועשבי תיבול.
    טארט (צילום: shutterstock| Erhan Inga)
    צילום: shutterstock| Erhan Inga
  13. מאפה כבדים עם מנגולד וסלרי של סתיו כהן: חגיגה אפויה של כבדי עוף. מגישים לצד סלט עגבניות פיקנטי.
    מאפה כבדי עוף, מנגולד וסלרי (תמונת AVI: mako)
    מאפה כבדי עוף, מנגולד וסלרי | תמונת AVI: mako
  14. מאפה חריף של גלית בונפלד: מאפה ממולא בבצל ירוק ופלפלים חריפים.
    מנת הדגל של גלית
    מנת הדגל של גלית | צילום:
  15. מאפה עם שעועית אדומה של ג'אנה חן: מאפה בצק עלים טבעוני ממולא בשעועית אדומה עם שמן בלבד.
    מאפה ממולא בשעועית אדומה (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
    מאפה ממולא בשעועית אדומה | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף