סמבוסק ממשולשי טורטייה - מנאל איסמעיל (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
סמבוסק הטורטייה של מנאל איסמעיל לגמרי שווה מרפסת | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

משימת הבצק שטוח של מאסטר שף יצאה לדרך, ובה המתמודדים יצטרכו להכין מנות עם אחד מהמרכיבים הבאים: טורטייה, דפי אורז או לאפה דרוזית. רגע לפני שהמשימה מגיעה לסופה ומתמודד ראשון יודח הערב מהנבחרת (שלישי אחרי החדשות, קשת 12), החלטנו לעזור להם עם כמה רעיונות מעניינים למנות. אז רגע לפני הקרב הגדול, זה מה אפשר לעשות עם בצק שטוח, והפעם – טורטייה.

הטורטייה הגיעה אלינו ממקסיקו וממרכז אמריקה והצליחה לכבוש את לב הישראלים. היא עשויה מתירס או קמח חיטה דקיק, ומצליחה להקליל ולשדרג כל ארוחה. אנחנו מכירים אותה לרוב כבוריטו שמלא בכל טוב, טאקו או קסדייה, אבל עם השנים הבנו שללחם השטוח הזה יש אין סוף אפשרויות וכל אחת יותר טעימה מהשנייה.

>> למתכוני הטורטיות של המתמודדים מהמשימה האמריקאית

שניצל טורטייה אפוי

שניצל זו אהבה שאי אפשר להסביר במילים. המתכון של אינס שילת ינאי הוא הפתעה שעוד לא פגשתם. מבחוץ הוא נראה כמו שניצל לכל דבר, אבל בתוך הטורטייה תמצאו גבינה וזיתים שהופכים אותה בכלל לפיצה. הבונוס הגדול הוא שאין פה שום טיגון – הכל בתנור. אנחנו בטוחים שזה יסגור לכם פינה נפלאה של ארוחת ערב או צהריים – מה שבא לכם.

>> המתכון המלא של שניצל טורטייה אפוי של אינס שילת ינאי 

שניצל טורטייה אפוי (צילום: אור גץ)
שניצל טורטייה אפוי | צילום: אור גץ

פיצה על טורטייה

אם כבר אנחנו עוסקים באהבה החלבית הגדולה מכולן – הפיצה, אז קבלו מתכון קליל וטעים לזמנים בהם אין כוח או זמן להתפיח בצק. מצאנו את הפתרון המושלם – בצק דק דק עם כל טוב עליו, שנותן את החוויה של הפיצה הכל כך אהובה, אבל במינימום זמן ומאמץ.

>> למתכון המלא של פיצה על טורטייה של שרית נובק – מיס פטל 

פיצה על  טורטייה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
פיצה על טורטייה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

חטיף טורטייה אפוי

במקום שהילדים שלכם או הילדים שבתוככם יפתחו כל רגע את ארון החטיפים התעשייתיים, קבלו חטיף ביתי ונחמד שמכינים בפחות מרבע שעה. כל מה שתצטרכו לעשות זה לחתוך טורטיות, לתבל אותן ולשלוח לתנור לכמה דקות בלבד. תארזו לנו בבקשה.

>> למתכון המלא של חטיף טורטייה אפוי של שרית נובק – מיס פטל 

חטיף טורטייה אפוי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
חטיף טורטייה אפוי | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

משה בתיבת טורטייה

כמה שנים לא שמעתם על משה בתיבה? האמת, שאנחנו דיי שכחנו מהמנה הזו. מזל שרון יוחננוב הזכיר לנו כמה אהבנו אותה בתור ילדים ודאג גם לשדרוג מעולה שלה. במקום לעבוד עם בצק, גלגלו את הנקניקיות בטורטיות עם איולי ופסטו. תוכלו לטגן או לאפות – מכאן זה שלכם.

>> למתכון המלא של משה בתיבת טורטייה של רון יוחננוב 

משה בתיבה - בטורטייה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
משה בתיבת טורטייה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

ארוחה שלמה בתוך טורטייה

אחד הדברים היותר טובים בטורטייה הוא שלא צריך שום דבר אחר לידו. אם אין לכם כוח שוב לשבור את הראש בניסיון להתאים את סוג הבשר לתוספות ולסלט מרענן, אורנה ואלה סידרו לכם ארוחה שלמה בצ'יק צ'ק שכוללת את כל מה שצריך לארוחה טעימה ומזינה בטורטייה אחת. על לא דבר.

>> המתכון המלא של ארוחה שלמה בתוך טורטייה של אורנה ואלה 

אורנה ואלה - ארוחה בטורטיה (צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , אוכל טוב)
ארוחה שלמה בתוך טורטייה | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , אוכל טוב

שוקופאי טורטייה

אם גם אתם לא יכולים לסיים אף ארוחה בלי קינוח טעים, אנחנו כאן בשבילכם, וכמובן גם הטורטייה. המתכון של רון יוחננוב נותן קריצה לטעמי הילדות שלנו עם שוקופאי משודרג שלא תוכלו לעמוד בפניו. פייר? גם אנחנו.

>> המתכון המלא של שוקופאי טורטייה של רון יוחננוב  

שוקופאי מטורטיה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
שוקופאי טורטייה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב