שם: לירון אסולין

 גיל: 30

מהיכן בארץ: פרדס חנה- כרכור

תאריך לידה: 30.7.1986

מזל: אריה

מצב משפחתי: נשואה +2 בנים

תארי את עצמך בחמש מילים:

אוהבת ללמוד, לאכול, לארח ולשמח.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • אני שונאת קישואים.
  • כשהייתי קטנה רציתי לשנות את השם לענת.
  • השתתפתי בלהקת ריקוד.
  • יש לי שם שני - פרח, על שם סבתי.
  • עשיתי בגרות בהתמחות בסוסים.

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?

סושי ממסעדה ליד הבית. אני אוהבת לפרגן לעסקים קטנים מקומיים.

מה את יותר - אוכל רחוב או מולקולרי?

אוכל רחוב.

על איזה מטבח גדלת?

בעיקר מרוקאי אבל גם רומני.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?

אני חושבת שאני בין מיכל אנסקי לחיים כהן. מיכל מייצגת עבורי את האישה העובדת העצמאית, האינטליגנטית, ואילו חיים מייצג את האמפתיה, המשפחתיות והחום. 

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?

לזאב רווח. אני מעריכה את הדרך שעשה כשחקן ובמאי בקולנוע ובתיאטרון. 

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?

כשהייתי בת 7 הכנתי "פיצה-פיתה" עם אחי הגדול. היה מעולה, והכנו לכל המשפחה. מרוב שהיה טעים הפלגנו במחשבות לפתוח דוכן של "פיצה-פיתה". 

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?

לפני מספר שנים הזמנתי אורחים לארוחת שבת ולקינוח ניסיתי להכין עוגת גזר. כנראה שלא עשיתי כשורה משהו מהמתכון, העוגה לא הייתה מתוקה ואוורירית, אלא נוצרה "פשטידת" גזר במקום. כמובן שהפדיחה האמיתית הייתה שלא טעמתי את העוגה והגשתי לאורחים עם אבקת סוכר למעלה. 

 מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת? 
 
התחלתי לבשל בגיל 19 בהשפעת המטבח המרוקאי. בשנים האחרונות אני מושפעת גם מהמטבח האיטלקי. 
 
למי את הכי אוהבת לבשל?

כמובן שלילדים, לאישי ולמשפחה הקרובה, אך בגדול גם לאנשים שמבינים באוכל.

 מה את הכי אוהבת לאכול?

"אוכל של פעם" - מאכלים שגדלתי עליהם אך שנים לא הזדמן לי לאכול (הכי כיף זה מהידיים שהכינו לי פעם).
וכשמתחשק לי ללמוד אז הכיוון הוא אוכל איטלקי.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?

שמנת מתוקה, כל סוגי האגוזים, קמח ללא גלוטן.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?

עצה שקיבלתי מאחי - לבשל עם מוסיקה.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
 
לחמניה עם מטבוחה וגבינה צהובה .

מהי מנת הדגל שלך?

פאי תפוחים ושקדים. 

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
 
המטבח של צפון איטליה שעוסק בחומרי גלם טריים וטבעיים.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?

טעמתי באחת ממסעדות השף כף שהיה מונח עליה רביולי גבינה וכמהין, פירה וטונה צרובה. ההגשה הייתה מדהימה, והביס היה חלום. אפשר לומר שכף אחת וגם לא שתיים מספיקות.

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?

"פורצת דרך בבישול ואפייה ללא גלוטן". 

רוצים לדעת עוד על חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
טום אביבדיאנה רחמנישירה בצלאלגל אופיר קופףיעקב אלגרנטימתן חליבהעמית חיה טויטוסופי פורתנריה כהןאלי מצרייהונתן ביטון

"מאסטר שף"ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת