שם: יעקב אלגרנטי

 גיל: 53  

מצב משפחתי: נשוי +2

מהיכן בארץ: רמת השרון

תאריך לידה: 12.9.63

מזל: בתולה

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות אתה מושפע?  

אני מבשל מגיל 6 אוכל ים תיכוני, אבל עם השנים התמקצעתי באוכל אסייתי ,איטלקי, ואוכל רחוב. אני מאסטר בהמבורגר, פיצה, פלאפל, חומוס, נודלס, שווארמה ועוד.

תאר את עצמך בחמש מילים:

שף, גיטריסט, מנטור, בונה גיטרות, רוחני, אבא.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

  • מנהיג
  • טורקי
  • בשלן
  • אבא לבת 26
  • בן 53

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?

לפני מספר ימים, מ - "nooch".

מה אתה יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?

אוכל רחוב.

על איזה מטבח גדלת?

מטבח של אמא טורקיה.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?

כמו אייל שני.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?

חיים כהן.

מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?

אני סו שף של אמא כבר מגיל 6 במטבח: חיתוך ראשים של במיה, קילוף תרמילי אפונה, קילוף שעועית ירוקה וכו'.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?

אני מאוד מדוייק ולכן בדר"כ אין פדיחות. אבל קרה לי שבחג החנוכה בלונדון, הכנתי סופגניות ל 25 אורחים שציפו לקבל את "הסופגניה המדוברת שלי" וקיבלו בצק נוראי! זה היה מאוד מביך.

למי אתה הכי אוהב לבשל?

למשפחה ולחברים.

מה אתה הכי אוהב לאכול?

אוכל של מסעדות שף.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?

קמח, בשר וגבינות (מדובר כמובן על אוסף בוטיק מכובד).

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?

לתת כבוד לכל מרכיב וכמובן לרוטב.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
 
אני מכין בורקס כל שבת בבוקר.

מהי מנת הדגל שלך?

נודלס (כמובן שאני מכין את האטריות בעצמי)

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?

מולקולרי.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?

אוכל צמחוני הודי בלונדון. הדהים אותי כמה מגוונים הטעמים והמרקמים, ורק מצמחים, כמו אליסה בארץ הפלאות.

מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?

"המאסטר של הגטרות - עכשיו המאסטר של האוכל".

רוצים לדעת עוד על חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
טום אביבדיאנה רחמנישירה בצלאלגל אופיר קופףלירון אסוליןמתן חליבהעמית חיה טויטוסופי פורתנריה כהןאלי מצרייהונתן ביטון

"מאסטר שף"ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת