שם: מתן חליבה

גיל: 28

סטטוסנשוי

מגורים: תל אביב

תאריך לידה: 28.4.1988

מזל: שור

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות אתה מושפע?

התחלתי לבשל בגיל 8. התחלתי להכין חביתות ושטויות ממה שיש, אבל החיבור האמיתי שלי למטבח החל כשעברתי לתל אביב והתחלתי לבקר במסעדות שלקוחות שלי המליצו לי. אני מאוד אוהב אוכל מודרני, שהוא מכלול תרבויות, עם המון כבוד לחומרי גלם שאני עובד איתם. אני מושפע מאוד מסגנון הפיוז׳ן שהולך היום. 

תאר את עצמך בחמש מילים:

מעצב שיער, מעצב שמחות, קולינרי. 

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

  • לפני "מאסטר שף" שמתי תוספות שיער כי רציתי להתחבר ללקוחות שלי ולהבין אותן טוב יותר. הורדתי אותן לפני התוכנית.
  • לפני התכנית הייתי בתזונה ללא סוכרים וללא אוכל מעובד. זה נפסק עקב ההשתתפות בתחרות וחזרתי לאכול הכל. 
  • את המספרה הראשונה שלי פתחתי בגיל 22 מכסף שחסכתי לבד.
  • עיצבתי שיער בשערים לכל המגזינים שקיימים בארץ.
  • ההשתתפות הטלוויזיונית הראשונה שלי הייתה בתכנית בוקר, כשהזמינו אותי להתראיין על תוספות שיער.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?

אליהב ששון.

מה אתה יותר - אוכל רחוב או מולקולרי?

אני אוכל רחוב מולקולרי. משמע, לקחת את האוכל הפשוט ולתת לו פירוש מחדש. הכי שווה. 

מתי הזמנת אוכל ממסעדה בפעם האחרונה?

אתמול הזמנתי סושי מ"פו סושי" בתל אביב בירמיהו. זה ליד המספרה שלי ויש להם סושי מדהים. אני מזמין המון טייק אוואי. יש לי המון שעות עבודה ופחות זמן לבשל.

לאיזו אישיות היית שמח לבשל ארוחה?

הייתי רוצה לבשל ארוחה לביונסה. הייתי מקדיש מנות ספציפיות בהשראת השירים שלה ובכללי סתם לשמוע אותה שרה. 

מה החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?

עוגיות שהכנתי. הייתי בן 8, לא ידעתי לעשות בצק, אז לקחתי מלוואח מהמקפיא, חתכתי אותו לצורות ופיזרתי סוכר. אפיתי בתנור וזה היה תענוג.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?

הזמנתי חברים לארוחת ערב. לא היה לי זמן להכין משהו, אז החלטתי להכניס בשר עם המון דברים לסיר לחץ ולתת לזה שעה וחצי להתבשל במקום ארבע שעות ולהפתיע את כולם. כשבאתי להגיש גיליתי להפתעתי שהסיר לחץ לא היה סגור כמו שצריך ושהבשר קשה כמו גומי ושום דבר לא היה מוכן. בקיצור, הזמנו פיצה.

למי אתה הכי אוהב לבשל?

אני הכי אוהב לבשל לחגי, בן הזוג שלי. קודם כל כי הוא אוכל הכל, אבל גם כי הוא מעריך מאוד את החוויה ואת המנה ותמיד יודע איפה צריך לשפר משהו במנה, וכמובן הוא עושה את הכלים. 

מה אתה הכי אוהב לאכול?

אני הכי אוהב לאכול קובות. בכל הצורות אבל הכי הרבה קובה סלק. 

אילו שלושה מרכיבים תמיד יהיו אצלך במטבח?

בהרט, צירים קפואים ויוזו (מיץ הדרים יפני).

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?

העצה הכי טובה שקיבלתי היא מחבר שלי אוון, שהוא גם שף וזה תמיד להבין לעומק את החומרי גלם שאני משתמש בהם ואת המטבח שאני רוצה להוציא. זה ייתן לי את האפשרות ליצור את האומנות שלי. 

מה הסטייה הקולינרית שלך?

הסטייה הקולינרית שלי היא להביא לסועד מנה שהתחפשה, שהוא לא יבין אותה עד שהוא יטעם ואז יגלה את חומר הגלם שהוא טועם.

מה מנת הדגל שלך?

מנת הדגל שלי היא טורטליני במילוי זביון פיקורינו. מנה שהיא בהשראה של המנה האיטלקית פסטה קרבונרה. 

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?

המטבח שהכי מסקרן אותי הוא המטבח היפני. הדיוק בפרטים, הטעמים העדינים, חומרי הגלם האינסופיים והבלתי מוכרים. הייתי מאוד רוצה לחקור אותו.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לאכול?

המאכל הכי מטורף שיצא לי לטעום הוא כדור זכוכית שעשוי סוכר ממולא בקציפה של הדרים ופלחים של מנדרינות, במסעדת 3 כוכבי מישלן בווגאס. 

מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?

״מתן חליבה יודע להעביר את הסועד שלו מסע מלא חוויות שהוציא אותו עם בטן מלאה והמון השראה".

רוצים לדעת עוד על חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
טום אביבדיאנה רחמנישירה בצלאלגל אופיר קופףלירון אסוליןיעקב אלגרנטיעמית חיה טויטוסופי פורתנריה כהןאלי מצרייהונתן ביטון

"מאסטר שף"ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת