פסטה ים אדוםרוצים מתכון חדש לערב שבת? מיציתם את הדג החריף שרץ במשפחה כבר שנים? טום אביב מציע מתכון לדג קצת אחר, עדיין אדום, עדיין חריף, ולא פחות טעים
טום אביב
| מאסטר שף
| פורסם 30/10/16 15:15
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
|
המצרכים (4 מנות):לדג:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מניחים את הפילטים בתבנית קטנה (בה ניתן להניח את הפילטים בשלמותם). 2 יוצקים מעליהם מעט שמן זית ומפזרים את עלי התימין. אוטמים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך זמן הכנת הרוטב. 3 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את אדרות הדג והבצל ומטגנים כדקה. 4 מוסיפים את כל העגבניות ומבשלים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. 5 מוסיפים את כל שאר המרכיבים לרוטב, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45-60 דקות, עד שהעגבניות התרככו. אם תכולת הסיר עדיין נראית יבשה, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. 6 מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה ומועכים את המרכיבים דרך המסננת כדי להיפטר מכל הנוזלים. 7 מחזירים את הרוטב לסיר ונותנים לו להתבשל מעל להבה בינונית-נמוכה, ללא כיסוי, עד שהוא מסמיך ומצטמצם לבערך שלושת רבעי מנפחו המקורי. 8 בשלב צמצום הרוטב מוציאים את הדג מהמקרר, מחממים מחבת נון סטיק גדולה מעל להבה גבוהה, צורבים את הדג עם צד העור כלפי מטה כ-5-6 דקות, ועוד 1-2 דקות מצדו השני עד שהתבשל לחלוטין. כשהדג מוכן, מפרידים אותו מהעור ומפוררים בידיים את שני הפילטים לחתיכות גסות. 9 מכינים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן. 10 יוצקים חצי מכמות הרוטב המצומצם למחבת חמה ומוסיפים גם את חתיכות הדג. מבשלים כדקה ומוסיפים את הפסטה (אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף רבע כוס ממי הבישול של הפסטה). מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. 11 מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בעלי בזיליקום. אם רוצים, ניתן להגיש עם פלחי לימון ושבבי צ'ילי מיובש. מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
למתכונים פסטה ורטבים נוספים היכנסו לאתר בישולים |