אוכל
אוכל
קפסולות מונסון מלבר של נספרסו

פנקוטה טירמיסו

הפנקוטה, יש לה קטע: מצד אחד היא נהנית מדימוי של קינוח חגיגי שלא מכינים ככה סתם, מצד שני - כל כך קל להכין אותה שפשע לא לנסות. המתכון הזה משדך לפנקוטה טעמי אספרסו שהולמים אותה מאד, גם בקרם וגם ברוטב

|mako אוכל| פורסם14:12
פנקוטה טירמיסו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

כמה קל להכין את הקינוח האיטלקי הטעים הזה. בדרך כלל הווניל שולט בטעמיו, אבל תוספת האספרסו הופכת אותו להרבה יותר מתוחכם. חשוב לוודא שהג'לטין נמס לחלוטין, כדי לקבל את מרקמה הקרמי המיוחד של הפנקוטה.

המצרכים (6 מנות):

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
  • 4 כפות סוכר
  • 2 מנות אספרסו (40 מ"ל כל אחת)
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל אמיתי

לרוטב קפה:

  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • מנת אספרסו (40 מ"ל)

אופן ההכנה:

1יוצקים מיכל שמנת אחד לקערה ומפזרים מעליו ג'לטין. ממתינים 3 דקות.

2מביאים לרתיחה מיכל שני של שמנת מתוקה עם סוכר, אספרסו ומקל וניל.

3מוסיפים את תערובת השמנת והג'לטין לתערובת שבסיר ומבשלים יחד רק עד לסף רתיחה עד שהג'לטין נמס לחלוטין בנוזל. מצננים מעט, מסננים ומחלקים בין הכלים האישיים.

4מכסים בנילון ומקררים 5 שעות.

פנקוטה טירמיסו. האספרסו משתלב היטבטעמי קפה שמשתלבים בול. פנקוטה טירמיסו|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5מגישים ישר מהמקרר. אם רוצים להפוך את הקרם לצלחת הגשה טובלים את הכלי במים רותחים, מעבירים סכין מסביב לדפנות, הופכים ומגישים עם רוטב קפה או מקשטים באגוזים קצוצים ופירות יער.

>> בפעם שעברה הכנו ענני מרנג קפה קלילים
>> עונת החתונות בשיאה: האם זה להיט הקוקטיילים החדש?
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il