אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

סלט בורגול וקישואים ברוטב יוגורט

נוף עתאמנה אסמעיל מציעה גרסה מרעננת לסלט הבורגול המוכר: ירק, אגוזים, קישואים מטוגנים, ומעל הכל - רוטב יוגורט חמצמץ. מתאים לנו בול

|mako אוכל| פורסם11:05
סלט בורגול וקישואים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.552reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לסלט

  • 1 כוס בורגול גס
  • 3 קישואים
  • מיץ לימון
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 2 בצלים ירוקים
  • שמן זית
  • חופן אגוזי פקאן או מלך קלויים
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב

  • כוס יוגורט (איזה שאוהבים)
  • מעט מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1משרים את הבורגול במים מהברז כחצי שעה, מסננים ומניחים בקערה.

2חותכים את הקישואים לאורכם ל- 6 פרוסות ומטגנים בשמן עמוק. במקום טיגון, ניתן לשמן את הקישואים במעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם ל- 250 מעלות עד שהקישואים זהובים ורכים.

3ממליחים את הקישואים וסוחטים מעל מעט מיץ לימון.

4קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הבורגול. מוסיפים לקערה את האגוזים הקלויים ומתבלים עם מלח, מיץ לימון ושמן זית.

5מערבבים את היוגורט עם מעט מיץ לימון לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש פנימה. ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב חלק.

6הרכבת המנה: מניחים ערימה של סלט הבורגול מעליה מניחים מעט קישואים ומוזגים מעל מעט מרוטב היוגורט.

>> בשבוע שעבר חגגנו את הגשם עם מרק חרירה

>> היכונו לפתיחתה של רשת צ'יפס בישראל!

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il