המצרכים :לבצק (12 לחמניות רגילות או 16 קטנות):
למילוי:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומפעילים אותו במהירות נמוכה. 2 מוסיפים מים ושמן זית, מגבירים מהירות לבינונית ולשים כ-10 דקות, לקבלת בצק חלק, גמיש ואחיד. לקראת הסוף מוסיפים מלח. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה של כשעה (או עד הכפלת נפח) בטמפרטורת החדר (לחלופין אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר). 4 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12 חתיכות שוות. לפני האפייה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל את כל מילות האהבה נקשור בסרט | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מרדדים כל חתיכת בצק למלבן ומברישים במעט ממרח פסטו (לא להגזים עם הכמות כי זה יפריע להמשך). מפזרים פרמזן. 6 מגלגלים כל מלבן לנקניק קצר (מתחילים מהצלע הקצרה יותר). ממשיכים עם הידיים להאריך את הנקניק (ראו בסרטון) ויוצרים לחמניית קשר. אם צריך מקמחים את המשטח. 7 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-40 דקות. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות. 9 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות או עד שהן זהובות. 10 בזמן שהלחמניות בתנור מכינים את הזיגוג: מערבבים את מרכיבי הזיגוג בקערה. 11 מוציאים את הלחמניות מהתנור ומזגגים מיד עם תערובת החמאה. מניחים בצד ל-5 דקות, שהלחמניות יתרככו מעט. מגררים עוד פרמזן ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש ** הלחמניות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר יומיים, ובהקפאה כשבוע. |