אוכל
אוכל

עוגיות בראוניז כשרות לפסח

עופר גל מבוטיק סנטרל מציע בראוניז בגרסה מיוחדת לחג: בראוניז שוקולדיים וטעימים להפליא, עם טוויסט קטן של אגוזי קשיו. אף אחד לא ינחש שזה כשר לפסח

|בוטיק סנטרל| פורסם06:43
בראוניז של בוטיק סנטרל (צילום: חגית גורן , בוטיק סנטרל)
צילום: חגית גורן , בוטיק סנטרל
Rating:4.424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הקמח הרגיל הוחלף בתערובת של קמח תפוחי אדמה, שקדים מולבנים טחונים ומעט קמח מצה, וחוזק עם ביצה נוספת. התוצאה: מתכון שוקולדי טעים להפליא, מתובל באגוזי קשיו.

המצרכים (16 מנות):

  • 400 גרם שוקולד מריר 56%
  • 400 גרם חמאה
  • 450 גרם סוכר (2 כוסות ורבע)
  • 7 ביצים
  • 120 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס פחות 2 כפות)
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים (חצי כוס)
  • 50 גרם קמח מצה (קצת פחות מחצי כוס)
  • 6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
  • 3 כפיות תמצית וניל משובחת
  • 50 גרם אגוזי קשיו גרוסים (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד המריר והחמאה.

2מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מארי עד שהסוכר נמס היטב. מעבירים לקערת המיקסר.

3מוסיפים תוך ערבוב מהיר את הביצים, הקמחים (והשקדים הטחונים), אבקת האפייה והווניל.

4מחממים תנור לחום של 165 מעלות.

5יוצקים את הבלילה לתבנית 25*25 מרופדת נייר אפייה ומיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית. מפזרים את הקשיו.

6אופים כ-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו. מוציאים מהתנור, מצננים היטב וחותכים ל-16 קוביות. שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ויבש.

>> הדור הבא של המצה בריי

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il