אוכל
אוכל

בימואלוס נהדרים לפסח

תענוג מטוגן ומתוק של פסח: לביבות ספרדיות ממצות ותפוחי אדמה שמגישים עם סירופ סוכר מתקתק. יסלחו לנו הקניידלך, אבל זו המנה שחיכינו לה כל השנה (ואנחנו לא מגזימים)

|טעים!| פורסם15:11
בימואלוס (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
Rating:4.4155reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבימואלוס:

  • 5 מצות
  • 5 ביצים
  • תפוח אדמה גדול, מקולף
  • שקית של גבינת טוב טעם (או מכל 250 גרם של גבינה לבנה 5%)
  • קצת מלח

לסירופ הסוכר:

  • 2 כוסות מים
  • כוס סוכר
  • שפריץ מיץ לימון

אופן ההכנה:

>> לעוד מתכונים לפסח

1מבשלים את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו.

2שוברים את המצות לחתיכות לא קטנות מדי, בערך 8 חתיכות מכל מצה, משרים אותן בקערה עם מים למשך שתי דקות ומסננים היטב.

3מערבבים את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. ממליחים ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה.

4בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר את המים, הסוכר והלימון עד לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות.

5מחממים במחבת שמן לטיגון. בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים היטב בשני הצדדים עד שהן שחומות ויפות.

6מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם הסירופ. אפשר להחליף את הסירופ בסוכר רגיל, דבש, ריבה או כל תוספת אחרת שאוהבים.

לפוסט המקורי בבלוגטעים!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il