אוכל
אוכל

צלי כתום

תבשיל כתף עשיר ועסיסי המונח על מצע של פירה קרמי ורק מחכה להנעים לכם את החך

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם16:16
צלי ברוטב כתום
Rating:4.716reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (12 מנות):

  • 1 ק"ג צלי כתף שלם (נתח מס' 5)

  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים מגורדים
  • 2 מקלות סלרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 1 פלפל אדום
  • 5 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 עגבנייה גדולה בשלה קצוצה
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • מים רותחים
  • שמן
  • כפית מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • פלפל לבן
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

כלים

  • סיר גדול לבשר

  • כף עץ
  • סכין
  • קרש חיתוך
  • סיר לתפוחי אדמה
  • מרסק תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

1בסיר גדול מטגנים בשמן על אש גבוהה את הבצל, הסלרי, השום והגזר עד שנהיה שקוף.

2מפזרים על הבשר מלח ופלפל שחור ומעסים אותו.

3מוסיפים לסיר את הבשר השלם וסוגרים אותו מכל צדדיו.

4בינתיים, חותכים את הפלפל לקוביות קטנות ומוסיפים אותו לסיר עד לריכוכו.

5מוסיפים את העגבנייה לתבשיל ומתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה.

6מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה 1/3 הבשר.

7מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות 2.5 שעות.

8הופכים את הבשר מידי חצי שעה ומוודאים שיש כמות מספקת של נוזלים.

9מכבים את האש. מוציאים את הבשר מהסיר ומחכים שיצטנן. בינתיים טועמים את התיבול ומתקנים על פי הצורך.

10חותכים את הבשר לפרוסות דקות ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד חצי שעה לאיחוד טעמים.

פירה תפוחי אדמה

1מבשלים תפוחי אדמה ללא קליפתם.

2מרסקים, מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il