אם אתם מכינים פנקייקים מספיק זמן, אתם ודאי מכירים כבר את האמירה שנהוג לזרוק את הפנקייק הראשון, זה שלא יוצא טוב ועליו עושים ניסוי ראשוני. ובכן, בשיטה החדשה, אליה נחשפנו כמובן בטיקטוק, לא צריך לזרוק את הניסיון הראשון, וגם לא צריך להפוך עשרות חביתיות. קבלו את הספגטי פנקייקס:

@brianaarchuleta Or as he likes to call squiggle cakes #breakfast #foodie #viralfoodtrend #tryit #pancakes #breakfasttime #husbandcreations #morning #delicious #invention #thefuture ♬ Sensual Seduction - Snoop Dogg

הכל התחיל בפוסט של הטיקטוקרית בראינה ארצ'ולטה (Briana Archuleta), שחשפה את הדרך החדשה והמסעירה שבה בן זוגה הכין פנקייקס. במקום לצקת את הבלילה על מחבת חמה ומשומנת, להמתין להופעת בועיות ואז להפוך כל פנקייק לצד השני, כאן לוקחים את הבלילה, מכניסים לשף זילוף (אפשר מקצועי, ואפשר גם כזה מאולתר) ומתחילים "לשרבט" פסים על המחבת המשומנת. מבלי להפוך צד, חוזרים על הפעולה עד שנוצרת כמות מספקת, ואז מוסיפים מייפל, אבקת סוכר, פירות לבחירה (או לא) וזוללים.

הכנת ספגטי פנקייק

השיטה של ספגטי פנקייק יכולה להתבצע בכמה דרכים: אפשר לזלף בלילה בפסים קצרים (בדומה לסרטון המקורי), אפשר לזלף ספירלות ארוכות יותר במחבת עגולה ואפשר גם להשתמש במשטחים גדולים יותר למי שיש לו פלנצ'ה. כאמור, בניגוד להכנה מסורתית של פנקייקים - אין כאן צורך להפוך צד, וברגע שמופיעות מספיק בועיות והחלק התחתון מוכן לטעמכם, אפשר להוריד את חוטי הפנקייקים ולערום אותם. רוצים מתכון? אנחנו נשתמש במתכון הבית שלנו לפנקייקים של עידית נרקיס כ"ץ (אם טרם אימצתם אותו - מומלץ):

חומרים:
כוס וחצי קמח רגיל
כפית ושלושת רבעי אבקת אפייה
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
ביצה, טרופה
3 כפות (45 גרם) חמאה מומסת
כוס-כוס ורבע חלב

אופן הכנה:

1. מכינים את הבלילה: מערבבים את החומרים היבשים בקערה - הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצה עם החמאה המומסת (והמצוננת מעט) וכוס חלב.

2. יוצקים את החומרים הרטובים אל תערובת הקמח ומערבבים עם כף עץ, רק עד שהחומרים מתאחדים. לא מתרגשים מגושים. אם אתם רוצים בלילה נוזלית יותר, מוסיפים חלק או את כל רבע כוס החלב הנותרת.

3. מחממים מחבת ומוסיפים לה חמאה/שמן.

4. יוצקים את הבלילה לתוך שק זילוף/שקית זיפלוק עם חור קטן ומזלפים צורות נחשים על גבי המחבת החמה והמשומנת.

5. לאחר הופעת בועיות והחלק תחתון פריך מספיק - מורידים מהאש ומעבירים את הספגטים לקערה. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.

6. מגישים עם מייפל, אבקת סוכר ופירות העונה עם רוצים. 

ערימת פנקייקים (צילום: Aquamethods, ShutterStock)
ערימת פנקייקים מיושנת | צילום: Aquamethods, ShutterStock

בתיאבון!