The best way to get a Pizza in 20 minutes! Faster than the delivery driver and absolutely delicious!

Posted by The Chefs Toolbox on Friday, May 15, 2015

אם יש לכם עיניים, ואנחנו מרשים לעצמנו להניח שיש לכם, כנראה גם אתם כבר שזפתם את סרטון הפיצה בסיר שחורך בימים האחרונים את פייסבוק (כאן למעלה). הסרטון, שנכון לשעה זו גרף מעל 17 מיליון צפיות וקרוב למיליון שיתופים, מציג הכנה של פיצה מהירה. שום לישה, שום התפחה, בטח ובטח שלא כפולה, שום רידוד – בגרסה הזריזה שבווידיאו כל השלבים מבוצעים בקיצור רב בסיר רחב ושטוח על הכיריים, ותוך פחות מחצי שעה מתקבלת פיצה טרייה לתפארת. מה שנקרא – too good to be true. מכיוון שהתוצאה נראתה טוב, התגובות פרגנו והעורכת ניג'סה – אמרתי למה לא, וניגשתי למלאכה.

>> עוד הרפתקאות - אצלנו בפייסבוק

יצירת הבצק עצמו הייתה קלה ומהירה, וערבוב המרכיבים לפי המידות שבסרטון הניב תוצאה שנראתה דומה מאוד למקור. הוספתי רוטב עגבניות, פיזרתי תוספות וגבינה, והנחתי את הסיר – סיר רחב ושטוח, שידע הרבה שקשוקות וריזוטואים מוצלחים בחייו – אחר כבוד על הכיריים.

פיצה בסיר - הבצק (צילום: עז תלם, mako אוכל)
הבצק. נראה דביק לאללה. מה הסיכוי שהוא ייפרד כהלכה מהסיר? | צילום: עז תלם, mako אוכל
פיצה בסיר - רוטב (צילום: עז תלם, mako אוכל)
רוטב עגבניות. טוב נו, אם באינטרנט זה עובד, זה כנראה עובד | צילום: עז תלם, mako אוכל
פיצה בסיר - תוספות (צילום: עז תלם, mako אוכל)
תוספות. זה הולך להיות טעים! | צילום: עז תלם, mako אוכל

בהתחלה העתיד נראה ורוד: הגבינה נמסה היטב והבצק התנפח יפה, וזאת בזכות כמות גבוהה של שמרים שקיבלו גם דבש וגם מים חמימים להמרצה, ועוד שימוש בקמח תופח. אלא שאז חלפו עוד כמה דקות – והמציאות התבררה במלוא חומרתה: בצק דביק בסיר לא משומן זה מתכון בטוח לקטסטרופה. התחתית הייתה שרופה לחלוטין וכל ניסיון להפריד אותה מהסיר התברר ככישלון. למעשה, בסופו של דבר לקח לי יותר זמן לנקות את הסיר מאשר להכין את הפיצה. אבל זאת יש לומר: החלק שלא נדבק (שאין ברירה אלא לאכול אותו בכף) היה טעים.

עוד באוכל טוב:

 

צפייה נוספת בסרטון הבהירה נקודה חשובה: הסיר שבו השתמשו עוצב על ידי The Chefs Toolbox, אותה חברה אוסטרלית שלה שייך עמוד הפייסבוק. מדובר בסיר נמוך שנראה שיש לו ציפוי נון סטיק – יענו שום דבר לא נדבק אליו – וגם מכסה הדוק במיוחד. האם ייתכן שאין כאן אלא פרסומת לסיר? לא ברור. מה שכן ברור הוא שאם אין לכם סיר מתאים, מוטב לכם שלא תתקרבו למתכון הזה. מדובר בבצק דביק במיוחד, שגם הוספת כמות נאה של שמן לא הייתה מונעת ממנו להידבק.

פיצה בסיר - התחתית השרופה (צילום: עז תלם, mako אוכל)
אוקיי. יש לנו בעיה | צילום: עז תלם, mako אוכל

ובכל זאת, איך מכינים פיצה בסיר?
לבצק:
1/2 כוס קמח רגיל
1/2 כוס קמח תופח
כפית שטוחה שמרים יבשים
כפית שטוחה דבש
קורט מלח
2/3 כוס מים חמימים

לתוספות:
רוטב עגבניות לפיצה
גבינה ותוספות שאוהבים (אני שמתי זיתים, גבינה בולגרית, עלי אורגנו, גבינה ובצל)

אופן הכנה:

1. בסיר רחב ושטוח עם ציפוי טפלון (או נון סטיק אחר) חדש דנדש, בלי שריטות ובלי שום פגמים, מערבבים את כל המצרכים לבצק עד קבלת בלילה דביקה. משטחים אותה על פני הסיר.

2. מורחים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים את התוספות.

3. מכסים את הסיר ומחממים מעל להבה בינונית 5 דקות. אם יש חורים לשחרור אדים במכסה הסיר, סותמים אותם עם מגבת נייר.

4. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית נמוכה, פותחים חלקית את המכסה כדי לשחרר החוצה חלק מהאדים וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה 10 דקות נוספות.

5. מוציאים מהסיר לקרש חיתוך וחותכים למשולשים. מגישים מיד.

לאתר של עז תלם

>> אז איך בכל זאת מכינים פיצה בבית?