אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

סלט חצילים על האש

הוד רוממותו החציל האציל הוא הירק הכי חשוב במטבחי הבלקן והים התיכון. החציל טעים כשהוא מטוגן עד פריכות, כשהוא מאודה או מבושל עד לרכות, אבל הכי הכי טעים כשהוא מתובל באש ולהבה

|mako אוכל| פורסם12:42
סלט חצילים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.9101reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

חצילים:הכי טריים וקלים, עם קליפה חלקה, מבריקה ומתוחה.

קולים על אש גלויה:גריל או כיריים. בתנור זה נחמד, אבל זה לא זה. הטעם של האש זה התבלין הכי משמעותי וחשוב כאן. לכן גם לא שוטפים את בשר החציל, ואפשר להשאיר קצת קליפות חרוכות.

שמן, והרבה:זה הטעם השני בחשיבותו אחרי האש, ויש משמעות גם למרקם. מוסיפים שמן טעים ובריא, רצוי זית.

פלפלים ועגבנייה:קולים על האש, מסלקים את הקליפה וקוצצים פנימה. מבין הפלפלים כדאי שלפחות אחד יהיה חריף.

שום:הולם מאוד את החציל. אני אוהבת הרבה, אבל תבטיחו שתוסיפו לפחות שן אחת.

המצרכים (6 מנות):

  • 2 חצילים קלים, מבריקים וחלקים
  • 2 עגבניות אדומות
  • 2 פלפלים, אחד מתוק אחד חריף
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כוס שמן זית עדין

אופן ההכנה:

1קולים את החצילים, העגבניות והפלפלים על אש גלויה עד לחריכה. מצננים ומסלקים את הקליפה ואת גרעיני הפלפל.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

>> לכל המתכונים הכי טובים

2קוצצים את כל הירקות ומתבלים בשום, מלח, פלפל ושמן זית – בלי להתבייש.

3שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט חציליםחצילים, עגבניות, פלפלים ואש. שילוב מנצח|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il