
פטה כבד עם ריבת בצלמתכון נהדר לאחד המאסטים על שולחן החג ובכלל: פטה כבד כשר עם גזר, בצל וביצה, מוגש עם ריבת בצל נפלאה שתלווה את הכבד אבל לגמרי עומדת גם בפני עצמה. עם לחם, מצה או סתם ככה - מדובר במתכון קלאסי למעדן של ממשרחלי קרוט|mako אוכל| פורסם26/03/1709:22 ![]() צילום: רחלי קרוט, mako אוכל |
המצרכים :לפטה כבד:
לריבת בצל:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מתחילים עם פטה הכבד: מניילנים היטב תבנית אינגליש קייק מכל הכיוונים, גם בדפנות וגם בתחתית. הפעולה הזאת סופר חשובה לחילוץ הפטה לאחר הקירור. 2חותכים את הבצל לרצועות ומגרדים את הגזר על פומפייה, על החלק העבה. 3מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והגזר עד ריכוך מלא. מתבלים בכוסברה טחונה או פטרוזיליה, מלח ופלפל. מומלץ לסגור את הסיר בזמן הטיגון כדי שהבצל והגזר יתרככו לגמרי. סגירת המכסה מאיצה גם את תהליך הבישול. 4בינתיים חותכים את הכבדים ל-2 אונות ומטגנים אותם בכף שמן בתוך סיר רחב עד שהם מוכנים לגמרי אבל לא יבשים. ברגע שהכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש. 5במעבד מזון מניחים מרגרינה וביצה קשה ומעליהם מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי. 6מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד. שימו לב שחלקים שנחשפים לאוויר מתחמצנים מהר, אז לכסות היטב. 7מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב. 8מכינים את ריבת הבצל: חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר רחב עם שמן במשך 5 דקות. 9מוסיפים סוכר חום, חומץ בלסמי, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, עד שהבצל מתרכך לגמרי והרוב הנוזלים מתאדים, בערך 45 דקות. 10מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד לשימוש. 11לפני ההגשה הופכים את התבנית על צלחת מתאימה, משחררים את הניילון הנצמד ומעטרים במלח ים גרוס, פיסטוקים קלויים ופלפל שחור גרוס. מגישים לצד ריבת הבצל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |