
עוגת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) ופטל קפואהרגע לפני שבאמת נהיה פה קריר, זה זמן להתענג על עוגה קפואה - עדיין לא קר מדי לאכול אותה, ומצד שני היא לא תימס בשנייה שתוציאו אותה מהמקפיא
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 05/10/14 17:34
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
רגע לפני שהחום הגדול מפנה את מקומות לטובת משבי רוח קרירים, זהו חלון ההזדמנויות האחרון לשנה זו להתענג על קינוחים קפואים. הקינוח הבא הוא קינוח קפוא של עוגת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) יחד עם מחית פטל. ניתן להשתמש בפטל טרי (שעדיין ניתן להשיג פה ושם) או בפטל קפוא.
המצרכים :לבסיס (לתבנית בגודל 24X24):
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 להכנת הבסיס: מערבבים בקערה את הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס התבנית. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
זה בסיס העוגה שלנו | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
2 להכנת המלית: מניחים בקערית את הפטל הטרי או המופשר, מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. שומרים בצד. 3 מכינים את מלית הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע): בקערה טורפים יחד את 2 סוגי הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) עם החלב הממותק. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם 80 גרם אבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת ועד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים למלית הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) מחצית ממחית הפטל וטורפים היטב.
בדרך להיות מלית | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
4 יוצקים את הבלילה מעל הבסיס הקפוא. מוזגים לבלילה נקודות של יתרת מחית הפטל ובעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים דוגמא משוישת.
השיוש | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
5 מעבירים למקפיא ללילה שלם ועד שהעוגה קפואה לחלוטין. 6 להגשה: טובלים סכין חדה בכוס עם מים רותחים ומנגבים היטב. פורסים פרוסות מהעוגה ושומרים בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה. מעטרים בפטל טרי או קפוא. * העוגה נשמרת במקפיא כשהיא עטופה היטב עד שבוע. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים ודבש>> כל המתכונים לחגים
|