
עונת האוכמניות התחילה זה לא כבר, ולמרבה השמחה אוכמניות טריות זמינות בחלק גדול מרשתות השיווק וכמובן גם בשווקים. האוכמניות מושלמות לאפייה, ומספיקה סלסילה קטנה שלהן בשביל גם ליהנות מהפרי הטרי וגם לאפות איתו כמות נאה של קאפקייקס. הקאפקייקס הבאים רכים ואווריריים במיוחד ונהדרים בפני עצמם, אבל אפשר להוסיף להם ציפוי קליל של גבינה, כדי לקבל מראה חגיגי ועשיר יותר. המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס:
לציפוי קרם גבינה (לא חובה):
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. 2מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים היטב ובזהירות. 3יוצקים לקערה אחרת את השמן. מוסיפים סוכר, גרידה ומיץ לימון, ביצים, יוגורט ותמצית או מחית וניל. טורפים היטב במטרפה. 4מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם היוגורט וטורפים היטב ובזהירות כדי לא לפגוע באוכמניות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5ממלאים את עטרות הנייר בבלילה רק עד ל-2/3 מגובהן. מעבירים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ באחת העוגות יוצא עם מעט פירורים לחים. שימו לב, בתום האפייה הקאפקייקס תפוחים אך עדיין בהירים מאוד. שימו לב, חייבים להשאיר לבלילה מקום לתפוח|צילום: חן שוקרון, mako אוכל6אם רוצים, מכינים קרם גבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינה עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית/מחית הווניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד. מצפים כל קאפקייק בשתי כפיות מהקרם ומעטרים בפרי טרי. אם קרם הגבינה נוזלי מדי ניתן לשמור אותו חצי שעה-שעה בקירור, ורק אז להשתמש בו. * הקאפקייקס ללא הציפוי נשמרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. עם הציפוי יש לשמור בקירור עד 3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |