אוכל
אוכל

עוגת תפוזים ושמן זית בחושה

לפעמים העוגות הכי מפנקות הן דווקא אלה, הבחושות הפשוטות שמגישים לצד הקפה. כזוהי עוגת התפוזים ושמן הזית שלפניכם, שחן שוקרון מבטיחה שאחרי שתטעמו ממנה – לא תוכלו שלא להתאהב

|mako אוכל| פורסם07:32
עוגת תפוזים ושמן זית פרוסה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.593reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אני מכירה כמה אנשים שלא יכולים לפתוח את הבוקר ללא כוס קפה ועוגה בחושהבצד. עם אנשים כאלה אין מה לדבר על עוגת קצפת, עוגת שכבות, רפרפות או מרקמים רכים אחרים למיניהם; לסיטואציה כזו דרושה עוגה שתשתלב עם לגימות הקפה או התה של הבוקר ותעזור לפתוח את היום טוב יותר.

העוגה הזו נופלת בקלות לקטגוריה הזו, אבל היא כל כך מוצלחת שלאחר שתכינו אותה פעם אחת, לא תוכלו שלא להתאהב. בזכות הכמות המכובדת של שמן הזית והסוכר, היא מצליחה לשמור על עסיסיות מפתיעה גם לאחר כמה ימים. למעשה, היא משתבחת עוד ועוד בכל יום.

חלקה העליון של העוגה הוא מעטה פריך ומתפצפץ, והחלק הפנימי שלה מלא בארומה תפוזית נהדרת וברכות ועסיסיות מופלאה. נשאר רק להכין קפה.

את המתכון לעוגה הזו מצאתי בבלוגwww.alexandracooks.com, והוא כ"כ מוצלח שלא שיניתי בו כמעט דבר.

המצרכים :

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • כוס ושלושת רבעי (350 גרם) סוכר
  • 2 כפית גרידת תפוז דקה (מ – 2 תפוזים)
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית באיכות מעולה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

2בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את הביצים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ-5 דקות ועד שהתערובת תפוחה ובהירה.

עוגת תפוזים ושמן זית שלב ראשוןמקציפים בקערה ביצים וסוכר|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3בקערה שלישית, נפרדת, מערבבים יחד את גרידת ומיץ התפוזים ואת שמן הזית.

4מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת המיץ לסירוגין עם תערובת הקמח – בכל פעם מוסיפים 1/3 מתערובת המיץ ומחצית מתערובת הקמח.

עוגת תפוזים ושמן זית שלב שנימערבבים בין שלושת הקערות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5מקפלים בעדינות בעזרת מרית ומוודאים כי התערובת אחידה וכי אין "כיסים" של קמח או של שמן.

6מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בחמאה בצדיה.

עוגת תפוזים ושמן זית שלב שלישימעבירים את הבלילה לתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

7אופים כ-50 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

עוגת תפוזים ושמן זית מוכנההמים רתחו?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עוד 4 ימים כשהיא עטופה היטב.

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו גביניות מושלמות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il