1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומעבדים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.
2 מכסים את הקערה ומעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות.
3 מקמחים את משטח העבודה, יוצרים כדורים מהבצק ומגלגלים את הכדורים לגלילים בעובי של כ-1.5 ס"מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ.
4 מניחים את הניוקי החתוכים בתבנית מקומחת.
5 מרתיחים בסיר עמוק מים עם מעט מלח. מעבירים את הניוקי לסיר הרותח, ומבשלים אותם עד שהם מתחילים לצוף (כדקה עד שתי דקות).
6 מוציאים את הניוקי מהמים לקערה ומשמנים אותם קלות.
7 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את כל המרכיבים יחדיו כשלוש דקות.
8 מוסיפים את הניוקי למחבת ומטגנים כשתי דקות נוספות, מערבבים ומגישים.
100% טיפ של סבתא: מיד עם הוצאת הניוקי מהסיר לקערה, מומלץ לשמן אותם במעט שמן זית ולסחוט מעליהם חצי עגבנייה על מנת שלא ידבקו אחד לשני.
מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה
>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן