
מופלטה מדפי אורזאם הכנו בורקס מדפי אורז, מלאווח ואפילו ג'חנון מדפי אורז, למה בעצם שלא נכין ממנו גם את מלכת הבצק של סוף פסח - המופלטה? פחות עבודה, פחות בלגן והרבה פחות קלוריות. ובעצם, למה בכלל לחכות לסוף פסח?
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :
לבלילה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה (שתהיה מספיק רחבה להכיל את דפי האורז) חלב (או מים), סילאן וביצה. 2 מחממים מחבת ומשמנים בשמן/חמאה. 3 טובלים ומרטיבים דף אורז משני הצדדים (שימו לב - לא משרים) בקערה ומניחים על המחבת החמה. מרטיבים דף נוסף ומניחים מעליו - סך הכל שלושה דפי אורז לכל מופלטה. 4 מטגננים היטב 2-3 דקות מכל צד, עד שהמופלטה קריספית וזהובה. 5 מורחים חמאה ודבש, מגלגלים ומגישים חם. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
מופלטה מדפי אורז בתוספת דבש | צילום:
רון יוחננוב, mako אוכל
|