קודם כל, למקרה שתהיתם, אומרים פלפל ממוּלָא, אבל יותר מביטוי נכון של המאכל המופלא, חשוב לנו שהוא יהיה טעים. כאן נכנסת לתמונה ג'קי אזולאי, שהכירה לנו את המתכון החגיגי שלה, ומאז אנחנו מכורים: קצת חריף, טיפה מתוק, ריח מטריף וטעם נהדר. טיפ מג'קי – האדומים הכי טעימים.

>> למתכון: פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי

>> כל מתכוני אוזני ההמן שאתם צריכים לפורים

סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

את הסיר המרשים הזה שארוחת שישי לא שלמה בלעדיו, מתקתקים בקלות מפתיעה. הקציצות עצמן לא גדולות, אבל עסיסיות ביותר ומלוות בירקות המבושלים הכי כיפיים, ואתם יכולים לבחור לפי העדפתכם האישית אם להכין אותן מבשר או עוף. במתכון של יונית צוקרמן היא אומנם מכינה אותן עם אורז, אבל חכו שתראו את מתכון הקוסקוס שסידרנו לכם פה למטה.

>> למתכון: סיר אפונה וקציצות

יש לנו אין סוף כבוד לקוסקוס בעבודת יד, שלרגע לא תחשבו אחרת. אבל מאז שגילינו שגם באחת ממסעדות האוכל הביתי הידועות והאהובות מכינים קוסקוס בעזרת מעבד מזון – עולמנו חטף טלטלה. הקוסקוס יוצא רך ואוורירי ולא צריך נפה ולא סיר מיוחד, רק לבשל ולטחון. על לא דבר.

>> למתכון: קוסקוס במעבד מזון

מאפינס לימון ופרג (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
מאפינס לימון ופרג | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

אחרי כזאת ארוחה, זה הקינוח האידיאלי: עוגה אישית קטנה שהולכת בול עם הקפה או התה. אם תרצו להפוך אותם לפרווה, תחליפו את החמאה ב-40 גרם גרם שמן קוקוס, ואת חלב הפרה בחלב צמחי (המלצה שלנו – חלב שקדים, תמיד.)

>> למתכון: מאפינס לימון ופרג