עיקרית

כדי להיכנס לאווירה חגיגית ולהכיר מחדש מתכונים שדורשים מאיתנו קצת יותר השקעה מפשוט לזרוק כמה דברים לסיר או לתנור, השבוע אנחנו מכינים צלי עוף ותפוחי אדמה. אז נכון, טיגון הבצלים דורש השגחה מקרוב, אבל זה יהיה שווה את זה ומי יודע? אם יהיה מוצלח אולי תצטרכו להכין אותו שוב לראש השנה. 

>> למתכון: צלי עוף עם תפוחי אדמה

צלי עוף עם תפוחי אדמה (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
צלי עוף עם תפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

תוספת

קיצ'רי היא ללא ספק אחת מהמנות העיראקיות הצמחוניות האהובות בישראל. בגרסה הזאת המנה הקלאסית מקבלת טוויסט שהופך אותה לקצת יותר בריאה, ועדיין טעימה כרגיל. מותר מדי פעם לשבור מסורת. 

>> למתכון: קיצ'רי מפוצץ בריאות

קיצ'רי עם אורז מלא (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
קיצ'רי עם אורז מלא | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סלט

אורז, תפוחי אדמה ועוף שמוגשים חמים חייבים לצידם משהו פריך, טרי ומרענן. אז השבוע החלטנו לאייש את הקטגוריה הנחוצה הזאת עם סלט שומר רענן עם פטרוזיליה, סלרי וחמוציות. מתקשים עם האניסיות של השומר? פשוט תשרו אותו קצת יותר זמן בלימון והכל יהיה בסדר.

>> למתכון: סלט שומר, סלרי וחמוציות

סלט שומר, סלרי וחמוציות (צילום:  יחסי ציבור )
סלט שומר, סלרי וחמוציות | צילום: יחסי ציבור

קינוח

הקינוח של השבוע הוא מהסוג שמגיע מראש בגודל אישי, בלי צורך לפרוס או לחתוך: ענני מרנג אווריריים בטעמים מתוקים-מרירים של קפה. אם רוצים לגוון אפשר גם להכין אותם בגדלים משתנים, ואפשר להגיש אותם עם גלידה או קצפת.

>> למתכון: ענני מרנג בטעם קפה

ענני מרנג קפה (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
ענני מרנג קפה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב