סלט שעועית ירוקה

להכנת הסלט הזה אתם יכולים להשתמש בשעועית ירוקה טרייה, אבל אתם ממש לא חייבים, הוא יהיה טעים גם עם שעועית מהקפאה, הכל בסדר. השקדים והזיתים מוסיפים פה קיק מיוחד והוויניגרט המצוין מחבר את כל המרכיבים ליצירת מופת בתחום הסלטים.

>> למתכון: סלט שעועית ירוקה

סלט שעועית ירוקה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט שעועית ירוקה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

הופינג ג'ון בגרסה מקומית

תבשיל הלוביה המיוחד הזה מגיע מהמטבח של דרום ארצות הברית. במקור יש במנה בייקון, שתום פרנץ החליף בחזה אווז מעושן או קבנוס, אבל גם ניתן לוותר עליהם לחלוטין ולקבל מנה טבעונית. נהוג לאכול אותה עם אורז, ובמתכון למטה יש גם אורז. שלא תגידו שלא חשבנו עליכם.

>> למתכון: תבשיל לוביה וירקות

תבשיל לוביה וירקות  (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
תבשיל לוביה וירקות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

בשר בבישול ארוך

אז הנה עוד משהו שיילך פצצה על אורז: קוביות בשר רכות-רכות בבישול ארוך עם עשבי תיבול ולימון כבוש. אוהבים חורשט סבזי? יש סיכוי טוב שתעופו על המנה הזאת. 

>> למתכון: תבשיל בקר בלימון כבוש

תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קינוח

את הקינוח הזה כדאי שתסתירו איכשהו מהאורחים, כי אם הם יראו אותו לפני הארוחה - הלך עליו (ועליכם). אז במה מדובר? עוגת שכבות עם קרם וניל וציפוי גנאש שוקולד, או בשמה השני, בוסטון קרים פאי. מעוניינים להפוך אותה לפרווה?  במקום חלב משתמשים בחלב סויה או קוקוס, במקום חמאה משתמשים במרגרינה או 10 גרם שמן קוקוס ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס.

>> למתכון: בוסטון קרים פאי

בוסטון קרים-פאי (צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)
בוסטון קרים-פאי | צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט