מצה בריי

נכון שמצה בריי לרוב מתקשרת לארוחת בוקר של אחרי ליל הסדר, ואם אתם הבית המארח - אז בטוח נשארו כמויות אדירות של מצה - אבל למרות היותה אחת מארוחות הבוקר המועדפות עלינו ועל ישראלים רבים בתקופת החג, זאת גם יופי של ארוחת ערב. אפשר וכדאי להוסיף לצלחת סלט ירקות קטן, תלולית קוטג'/יוגורט/גבינה וסגרתם פינה. 

>> למתכון: המצה בריי של פסקל

>> עוד מתכונים לפסח

מצה בריי בצלחת (צילום: shutterstock)
מצה בריי בצלחת | צילום: shutterstock

טוסט מצה

עוד מתכון מנצח בכיכובה של המצה. באופן כללי אנחנו בקושי מכירים שאוכלים מצה בתצורה היבשה שלה - אם זה מצה בריי, לזניה, קציצות או הטוסט הזה. כמו תמיד כשמכינים טוסט - תרשו לעצמכם להיות כמה שיותר יצירתיים ולהוסיף כל מה שבא לכם: ירקות, גבינות, ביצה קשה, חריף. השמיים הם הגבול. 

>> למתכון: טוסט מצה

טוסט מצה של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
טוסט מצה של מיס פטל | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לחמניות טחינה

אחרי 2 מתכוני מצות מגיע מתכון פשוט וקל להכנת לחמניות טחינה כשרות. אל תיבהלו, אין כאן התפחות והתהליך זריז. הסוד טמון בשילוב הקסום של טחינה, ביצים ואבקת אפייה. שימו לב לא לייבש אותן מדי באפייה, ומומלץ להוסיף להן מתיקות כדי לשבור את הטעם השתלטן של גברת טחינה. 

>> לחמניות טחינה: המתכון המנצח

לחמניות לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחמניות לפסח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל