אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

שניצל עוף בציפוי פריך

מנת שניצל משודרגת, עם ציפוי קוואקר ושומשום וטעם לימוני נהדר

|קוואקר| פורסם14:48
אסקלופים בציפוי קוואקר. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר
Rating:4.424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לאסקלופים:

  • 4 פרוסות חזה עוף (כ-600 גרם) טריות או מופשרות במקרר במשך 6-8 שעות
  • מיץ מ-1 ו-1/2 לימונים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כף מלח דק
  • פלפל שחור גרוס גס

לציפוי:

  • ביצה גדולה
  • 1/2 כוס (40 גרם) קוואקר (דק)
  • 2 כפות (20 גרם) קמח לבן
  • 4 כפות (35 גרם) שומשום

לטיגון:

  • שמן קנולה או שמן תירס

אופן ההכנה:

1שוטפים את פרוסות חזה העוף ומניחים במסננת עד שהם מסיימים לטפטף.

2בקערה בינונית מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

3מניחים את פרוסות חזה העוף בקערה ומערבבים כך שהטעמים יחדרו היטב. מניחים למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר (או במקרר, אם חם). מערבבים אקראית.

4מכינים צלחת עמוקה ובה ביצה טרופה.

5מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הציפוי: קוואקר, קמח ושומשום. מעבירים לצלחת שטוחה.

6מחממים שמן קנולה או תירס בגובה 1-2 ס"מ במחבת על אש גבוהה.

7מוציאים פרוסת חזה עוף מהמִשרֶה, טובלים בביצה הטרופה וטובלים בתערובת הציפוי.

8כשהשמן חם מכניסים את פרוסת חזה העוף המצופה ומנמיכים לאש בינונית-גבוהה. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה בינונית. מוציאים בעזרת כף שטוחה מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il