
קשה למצוא עוגיות קלות להכנה יותר מאלה. הן מזינות מאוד, וכל ביס מלא טעם. הבננות הן מקור המתיקות העיקרי במתכון זה, ולכן השתדלו להשתמש בבננות בשלות ביותר שקליפתן מנומרת בכתמים שחורים. הבננה מגיעה לשיא טעמה כאשר הפחמימות שבה הופכות לסוכר טבעי, ובמצב זה קליפתה מתכסה כתמים. הבננות עשירות באשלגן, מינרל חשוב המבטיח פעילות תקינה של הלב. הן עשירות גם במינרלים אחרים, ביניהם ברזל, מגנזיום וסלניום. המצרכים (30 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל-190 מעלות. 2בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את הבננות בקערה עד שלא נשארים גושים. מוסיפים את האגוזים, את פתיתי הקוקוס ואת התמרים ומערבבים היטב. 3מוסיפים את הקוואקר ואת הקינמון ושוב מערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים הכול יחד. 4מרפדים את התבנית בנייר אפייה. בעזרת כפית מניחים על התבנית המרופדת תלוליות מהתערובת בקוטר של כ-3 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ בין זו לזו. משטחים קלות כל עוגייה עם גב הכפית. 5מכניסים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט. 6מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. מעבירים את העוגיות לרשת צינון בעזרת המרית. מניחים לעוגיות להצטנן לגמרי, ומעבירים אותן לכלי אטום. * העוגיות יישמרו טריות 3 ימים בכלי אטום. >> הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() | בישול עם קוואקר |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |