ילדים אוהבים פסטה. מבוגרים אוהבים פסטה. בכל העולם ובכל התרבויות כמעט, הפסטה לסוגיה מככבת בתפריט היומי. כשהפסטה איכותית מ-100 אחוז חיטת דורום, גם התזונאים ממליצים לצרוך אותה, מאחר שמדובר בפחמימות מורכבות, שתורמות ל לתחושת שובע לאורך זמן.

פסטה ברילה פנה חיטה מלאה (צילום: אפרת אשל,  יחסי ציבור )
פנה ריגטה מחיטה מלאה | צילום: אפרת אשל, יחסי ציבור



"מעטים יודעים שניתן להפיק מהפסטה יתרונות בריאותיים משמעותיים, אם רק נחליף את הפסטה הרגילה בפסטה שעשויה מחיטה מלאה", אומרת איריס אינגבר-פסקין, דיאטנית קלינית.

פסטה מחיטה מלאה מיוצרת מגרעיני חיטת דורום שנטחנים בשלמותם יחד עם הנבטים והקליפות שעוטפות אותם. כתוצאה מכך הפסטה עשירה בסיבים תזונתיים, בוויטמינים, ובמינרלים – שמצויים רק בקליפות ובנבטים של גרעיני החיטה. לעומת זאת, פסטה רגילה מיוצרת מאותה חיטת דורום, לאחר שמנפים ממנה את הנבטים ואת הקליפות ומקבלים קמח לבן "נקי".

גרעיני החיטה מורכבים משלושה חלקים: הנבטים – מכילים את כל הוויטמינים, המינרלים והחלבונים הבריאים שבגרעין החיטה. הגרעין (האנדוספרם) – מכיל בעיקר עמילן. העמילן מתפרק בגוף לסוכר ותורם את מרבית הקלוריות שנכללות בקמח. הקליפות (סובין) – עתירות סיבים תזונתיים בריאים וחיוניים.

הסיפור המלא

יותר ויותר אנשים עוברים לצרוך מזון מלא. היתרונות התזונתיים של פסטה מחיטה מלאה הם ברורים: מאחר שגרעין החיטה נטחן ביחד עם הקליפה והנבטים, הקמח המלא כולל כמות גדולה יחסית של סיבים תזונתיים שחיוניים למערכת העיכול, וכן ויטמינים ומינרלים.

פסטה ברילה ספגטי 5 חיטה מלאה (צילום: אפרת אשל,  יחסי ציבור )
ספגטי מס' 5 מחיטה מלאה | צילום: אפרת אשל, יחסי ציבור



יתרון נוסף של פסטה מחיטה מלאה הוא לכל מי שמנסה לרדת במשקל, או לשמור על המשקל הקיים: לפסטות מחיטה מלאה יש אינדקס גליקמי נמוך יחסית. במילים אחרות הן גורמות לעלייה מתונה ברמות הסוכר בדם, ולכן הן גורמות לתחושת שובע לזמן ארוך יותר.

קיימות פסטות, כמו פסטה ברילה מחיטה מלאה, שבהן מוסיפים לסיבים התזונתיים הרגילים של החיטה גם סיבים תזונתיים שמקורם בקטניות ודגנים. בכך מתקבלת פסטה עשירה מאד בסיבים שחשיבותם לשמירה על הדיאטה היא רבה ביותר. זה הזמן לגלות שלסיבים התזונתיים אין ערך קלורי. הסיבים מתפרקים בחלקם על ידי חיידקי המעי הגס שיוצרים מהם חומרים שמזינים ומחזקים את תאי המעי.

הסיבים התזונתיים עושים רק טוב:
* הם מורידים את רמת הכולסטרול בדם, מסייעים לשמירה על יציבות ואיזון רמת הסוכר בדם.
* תורמים לשיפור הפעילות הסדירה של המעיים (מסיעים בבעיות עצירות וקשיי עיכול).
* מסייעים בהרזיה ובדיאטות - דלי קלוריות אך גורמים להרגשת שובע.
* אמצעי מניעה חשוב מפני מחלת סרטן המעי הגס.

והטעם?

מעולה. אחרי הבישול ספגטי ברילה מקמח מלא שומר על הצבע הבריא, הטעם משובח. עם רוטב עגבניות, או ירקות מוקפצים – הרווחתם ארוחה בריאה וטעימה.

>> רוצים לזכות בקורס בישול באיטליה? לחצו כאן!

>> לחצו כאן למתכוני פסטה טעימים