מכירים את הקלישאה שארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום? אז אני לא יודע אם היא באמת הכי חשובה, אבל היא בהחלט אחת מהבעייתיות; אנשים הם פוריטנים כשזה מגיע למזון הזריחה שלהם. בגדול אנחנו נחלקים לאלו שאוכלים בבוקר ואלו שלא מסוגלים לגעת באוכל עד הצהריים. אני מאלו שאוכלים. תמיד. התיאוריה שלי גורסת שבערב אנחנו מתפרעים במסעדות, נהנים מניסיונות קולינריים מהפכניים, מעיזים הרבה יותר. בצהריים רובנו אוכלים מהר. ארוחה עסקית, תן ביס, סיבוב מהר מהר. ביסטרו. מוכנים לנסות במסגרת אילוצי הקריירה והזמן והחיים ואמן והיינו זרוקים עכשיו על החוף בתאילנד. אבל ארוחת בוקר היא מוקש: כולנו יודעים בדיוק מה נדרש לקיבתנו המתעוררת. ביצה רכה. עין הפוכה אבל לא שרופה. הפוך חלש בלי קצף מחלב דל שומן. לחם קל. סלט קצוץ עם תיבול בצד. ואיך אנחנו אוהבים את השפע בבתי מלון - מעמיסים המון ואוכלים מעט.

ארוחת בוקר היא בעיקר מה שגדלנו עליו. לרובנו יהיה קשה להתמודד עם ארוחת בוקר אנגלית קלאסית עם שעועית ונקניקיות, וגם גרסה קלילה יותר של פרושוטו איטלקי עם לחם וגבינות לא תעבור חלק. אנחנו גדלנו על ביצים וסלט. קוטג' וגבינה לבנה. במסגרת האילוצים אנסה לתת שלושה מתכונים נחמדים שינועו על המוכר ואולי קצת שונה. וכמובן, יהיה פנקייק.

סינייה של ביצים

כולנו מכירים את המנה מהמטבח הערבי שנקראת סינייה. סינייה זה למעשה כלי האלומיניום שבו מגישים את המנה: לרוב בשר טלה עם עגבניות מכוסה בטחינה עתירת לימון ואפויה בתנור עד קרמול והשחמה. כולנו גם מכירים ביצים עלומות. בתנועה עדינה יוצקים ביצים למים רותחים עד שהן מתגבשות באלגנטיות ומוגשות עם רוטב הולנדייז. במנה הזו נשלב בין שתי המנות והטכניקות. 

המרכיבים (4 מנות):
חצי כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
2 לימונים סחוטים
8 ביצים
מלח
פלפל שחור

1. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם המים הקרים ומיץ הלימון עד לקבלת טחינה טעימה ומעט נוזלית.

2. יוצקים את הטחינה למחבת ולתוכה יוצקים ביצים (פשוט לשבור את הקליפה ולתת לביצה ליפול לטחינה).

3. מחממים את המחבת באטיות עד שהטחינה מתקשה אט אט והביצה מתגבשת. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד לצד סלט ערבי, גבינה, זיתים ופיתה חמימה.

פרעצל עם מקושקשת וסלמון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פרעצל עם מקושקשת וסלמון. כזה אנחנו באמת מוכנים לאכול כל יום | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סנדוויץ' פרעצל עם מקושקשת מושחתת וסלמון כבוש

המרכיבים (4 מנות):
4 לחמניות פרעצל (ביתיות או קנויות)

למקושקשת:
70 גרם חמאה
8 ביצים
מלח דק

לסלמון:
כוס מלח גס
חצי כוס סוכר
250 גרם סלמון ללא עור ועצמות
כף דבש

אופן ההכנה:

1. לסלמון: מערבבים את המלח והסוכר. מורחים את הדג בדבש ויוצקים עליו מתערובת הסוכר והמלח לציפוי מוחלט. משהים במקרר 3 שעות.

2. מוציאים מהמקרר ושוטפים היטב את הדג. פורסים דק דק. 

3. למקושקשת: בסיר קטן שמים את החמאה וממיסים באטיות. מקשקשים היטב את הביצים בקערה ומוסיפים מעט מלח.

4. מוסיפים את הביצים למחבת ובעזרת מטרפה מערבבים אותן בחמאה עד שהן מתגבשות ונוצרת חביתה מקושקשת עשירה בחמאה.

5. הרכבה: חוצים את הפרעצל, מסדרים את המקושקשת בצד אחד, עליה מניחים פרוסות סלמון כבוש ומגישים לוהט. 

פנקייק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פנקייקס מפנקים במיוחד. ובזה לקנח | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פנקייק

המרכיבים:
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
50 חמאה
כוס וחצי חלב

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים. בעזרת מצקת יוצקים בכל פעם מעט למחבת משומנת היטב ומטגנים משני הצדדים.

2. מצפים את הפנקייקים בריבה או בחמאה, במייפל או בדבש, עם קרם פרש ופירות או כמו בתמונה עם ריבת חלב, שוקולד ומלא עוגיות.

 חדר אוכל, שדרות שאול המלך 23, תל אביב. 03-6966188

>> בפעם הקודמת עומר פינק אותנו עם קינוחי גבינות שווים